Na de eclatante overwinning op Achilles 12 uit Hengelo (7-1) van vorige week stond de vierde stadsderby van deze competitie op het programma.
Tegenstander Vogido kwam op bezoek op sportpark Schreurserve. Deze tegenstander werd door de boys van Sparta in de beker nog verslagen met 2-3 en wellicht waren er revanche gevoelens.

Het was derhalve zaak om er vanaf het begin direct bovenop te zitten om Vogido niet het idee te geven dat er ook vandaag iets te halen viel. Toch was er in de 1e minuut al een miraculeuze redding van Kay nodig om niet op een 0-1 achterstand te komen. Daarna namen we langzaam het heft in handen en wisten we in de 8e minuut de 1-0 voorsprong te nemen. Een pass van Mitchel werd prima afgerond door Jelmer.

In de 26e minuut werd het vrij eenvoudig 2-0. Een goed genomen corner werd door Ruben feilloos ingekopt. Met deze stand zochten we ook de kleedkamer op.

In de rust gaven we aan dat we in balbezit het vrij aardig deden (dat staat voor goed). Echter bij balbezit van de tegenstander staan we er te ver af. Hierdoor hebben ze te veel tijd om aan te nemen en te bedenken wat ze met de bal kunnen doen. Dat zouden we proberen beter te doen.

Gedurende de hele 2e helft was Sparta de bovenliggende partij. Vogido was wel wat scherper en feller dan in de 1e helft maar ze kwamen maar tot 1 grote kans. Een vrije trap op rand 16 kwam op de paal en vlak daarna kon Kay opnieuw prima redding brengen. Verder creëerden wij nog enkele mogelijkheden en hadden we op 3-0 moeten komen door een prachtige pass van Loek op Sam die net 1 stap te laat de juiste beslissing nam.

De overwinning is dik verdiend en daarmee zijn alle Enschedese Derby’s tot nu toe in het voordeel van Sparta beslist. Laten we dat ook volgende week doen in de uitwedstrijd bij De Tubanters. Ook deze ploeg hebben we eerder getroffen dit seizoen. Na een eenvoudige 4-0 ruststand stond het na 10 minuten in de 2e helft ineens 4-3. Uiteindelijk werden we op tijd wakker en wonnen we die wedstrijd maar laten we gewaarschuwd zijn.

Doelpunten:
8” 1-0 Jelmer (Mitchell)
26” 2-0 Ruben (Eray)

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter