Na de goede start konden we vandaag revanche nemen voor de, in onze ogen, onterechte nederlaag van de heenronde tegen BWO. We moesten het wel met een aangepaste selectie doen. Sam, Ruben, Tom en Eray moesten we om uiteenlopende redenen missen. Daarbij kwam ook nog eens dat de trainer niet aanwezig was. Maar de honneurs werden prima waar genomen door Dimas Bult, Ferdi Dereli en Mart Berends.

We kenden het spelbeeld van BWO en we hadden besproken wat ons plan was. BWO zakte inderdaad ver in en wij moesten het geduld opbrengen en de bal rond blijven spelen. Nauwkeurig blijven in de passing en op die manier de wedstrijd naar onze hand zetten.

Na 6 minuten was het al raak, Jelmer kon Mitchell in staat stellen om de 1-0 met een mooie schuiver af te ronden. Vervolgens brachten we inderdaad het geduld op en hadden we controle over de wedstrijd. We creëerden enkele mogelijkheden met een paar goede kansen maar de 2-0 bleef uit. In één van de spaarzame aanvallen van BWO was het Dimas die op de rand van de 16 ongelukkig de bal tegen de hand kreeg en BWO een buitenkansje kreeg om vanaf 11 meter de 1-1 op het bord te zetten. Dit kadootje werd gretig uitgepakt door de aanvoerder van BWO. Kort daarna kregen we 2 goede mogelijkheden om de voorsprong weer te pakken, echter het mocht niet zo zijn.

In de rust bespraken we dat we de bovenliggende partij zijn en dat we deze partij gewoon zouden gaan winnen als we het tempo en de handelingssnelheid konden verhogen. Het zou echt sonde zijn om hier punten te gaan verspelen. We brachten Diego voor Jelmer en de andere wissels zouden we nog even mee wachten.

De boys van Sparta pakten het op en hetzelfde spelbeeld in de 2e helft, na 15 minuten werd eindelijk de verdiende voorsprong genomen. Nu was het Haytem die Mitchell bediende en hij mocht zijn tweede van de middag aantekenen. Kort daarna was het opnieuw Mitchell die zichzelf met zijn snelheid vanaf eigen helft ontdeed van 4 BWO-ers en de verdiende 3-1 op het bord zette. Prima actie en prima goal.

Bij BWO was het vuur gedoofd en Sparta liep nog verder uit in de score. Een prima actie van Ferdi (was gekomen voor Diego) die naar binnen sneed en de keeper omspeelde voor 4-1 en goed doorzetten van Loek op de keeper werd beloond met de 5-1. In de laatste 10 minuten brachten we Mart nog voor Dimas.

De gastspelers hebben het voortreffelijk gedaan en hebben laten zien dat ze aan de deur kloppen. Waarvoor dank.

Een volkomen verdiende overwinning. A.s. weekend mag er carnaval gevierd worden en is er geen wedstrijd.

Maar 29 februari 2020 mogen we aantreden tegen DVS’33 uit Ermelo in de kwartfinales van de beker. De week daarop volgt de absolute kraker in deze competitieronde voor dit moment. Zowel Losser als Sparta zijn gestart met 3 overwinningen. Kortom 2 prachtige potjes voetbal om ons op te verheugen.

Doelpunten:
6e 1 – 0 Mitchell (Jelmer)
35e 1 – 1 Penalty BWO
55e 2 – 1 Mitchell (Haytem)
60e 3 – 1 Mitchell (solo)
73e 4 – 1 Ferdi
78e 5 – 1 Loek

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter