Vandaag al weer de tweede wedstrijd in de bekercompetitie, die we gebruiken om te oefenen en om tot een goede opstelling te komen voor de start van de competitie. We moesten het zonder de zieke Mart Aarnink doen maar met 2 keepers is dat geen probleem. Tije speelt dus een hele wedstrijd. Maar als Mart er niet is, ontbreekt ook onze vlagger Harald. Echter Ken Scheurwater was genegen om de honneurs waar te nemen en Mo nam de leiding met de fluit op het veld dus konden we gewoon aftrappen. Heren, super en bedankt hiervoor.

Omdat we, denk ik, erg vroeg moesten aantreden deze ochtend waren een aantal spelers wat kledingspulletjes vergeten en waren er ook spelers te laat in de kleedkamer. Maar er waren er gelukkig genoeg wel op tijd. Ook de “vakantiegangers” Ziad, Joren Konter en Dani waren van de partij, maar naast Mart moesten we ook onze aanvoerder Storm nog missen.

De wedstrijd begon opnieuw desastreus voor ons want net zoals vorige week in de 1e helft stonden we na 8 minuten al tegen een achterstand aan te kijken van 2-0. Het duurde dan ook tot de 10e minuut dat Sparta iets liet zien in aanvallend opzicht met een halve omhaal van Ziad. 5 minuten later deden we wel wat terug want Joren S. werd in het midden van de aanval weggestuurd en met een goed bekeken schot scoorde hij de, zo mooi geheten, aansluittreffer. Deze goal was de start voor een goede fase van Sparta. In onze voorste linie zagen we Milan weer ouderwets zijn rushes langs de lijn maken en waren Sebastian en Joren attent voorin. Op het middenveld was het Danique die een puike partij speelde en Tijn en Boyd hadden ouderwets de controle. Ook achterin met gelegenheidsduo Matthijs en Ziad centraal kwamen steeds beter in de wedstrijd en op de flanken konden we vertrouwen op Lotfi en Quinten. En dan hebben we nog Mikolaj, Joren K. en Dani achter de hand.

Vlak voor rust maakte echter UDI nog de 1-3 uit een erg rommelige situatie en dat was onverdiend want wij hadden het beste van het spel.

In de rust bespraken we, zoals altijd, wat ging er goed en wat kunnen we beter of anders doen. We waren het over eens dat we nog te veel de bal blind wegschieten in plaats van rustig aannemen en kijken en dan naar een medespeler passen. Maar we deden het ook al wel weer een stuk beter dan de vorige wedstrijd en we kunnen elkaar helpen tijdens het voetballen door elkaar te coachen. Vol goede moed begonnen we aan de tweede helft want we konden de achterstand nog wel wegwerken.

We kwamen echter bedrogen uit, want net als de 1e helft waren we koud gestart en UDI had al 2 keer gescoord. Dat is wel iets dat we onder controle moeten zien te krijgen want het is ons nu 3x overkomen dat we bij de start van een helft direct goals moeten incasseren. We moesten dus ineens een achterstand van 5-1 wegwerken in plaats van 3-1.

Maar we gingen er wel voor, aanval na aanval werd opgezet en we lieten de kopjes wederom niet hangen. Dat alleen al is een enorm compliment. Ná goed voorbereidend werk van Milan kon Mikolaj scoren, vlak daarna een vrij trap van Tijn waarop de keeper nog redding kon brengen.

De volgende goal was de mooiste van de ochtend, een aanval die begint bij Tije, onze keeper, via het middenveld met Danique en Ziad en wederom Mikolaj als eindstation. Dit was gewoon echt goed gevoetbald en het applaus kwam terecht van het publiek.

Achterin moest Matthijs nog een keer redding brengen toen onze keeper al was omspeeld en daarmee bleef het spannend. De 4-5 werd ook nog gescoord door een prachtige rush van Danique, die haar goede wedstrijd bekroonde met een doelpunt.

Verder kwam het helaas niet waardoor we ook deze wedstrijd met 1 doelpunt verschil verloren, echter ook vandaag hebben we de 2e helft gewonnen. Als we nu voortaan direct goed starten dan komen de overwinningen vanzelf. Tevens hebben de trainers een steeds beter beeld van de spelers en hoe het team eruit komt te zien.

Ik heb nog een persoonlijk verzoek aan de ouders. Ik ben zelf de aankomende 4 a 5 weekenden uit de running en wellicht zijn er ouders die het ook leuk vinden om een verslagje te schrijven voor de website van het team, ik hoor graag.

Dennis