In 2019-2020 hebben de samenwerkingspartners op Schreurserve: de voetbalverenigingen Vosta en Sparta, postduivenvereniging de Zwaluw, honk- en softbalverening Tex Town Tigers, Trifora Sports & Health Club, fysiotherapie Pro-F en sports- en trainingcenter AWA Outdoor in overleg maatregelen getroffen in het kader van het toekomstige rookbeleid van de rijksoverheid. Beleid dat er op gericht is dat in 2025 alle sportparken in Nederland rookvrij zullen zijn. Alle betrokkenen op Schreurserve hebben afgesproken dat ze hierin stappen gaan ondernemen. Zo heeft Vosta haar inpandige rookruimte gesloten en is er bij Tex Town Tigers en AWA Outdoor een rookzone ingericht.

Het bestuur van Sparta heeft toen de volgende maatregelen getroffen:
– Het instellen van duidelijk, d.m.v. blauwe belijning gemarkeerde, rookvrije zones bij de ingangen van de kantine en de kleedkamers en rondom het speelterrein
– Er wordt een dringend beroep gedaan op bezoekers om rond de velden en op de  tribune niet meer te roken

Ook werd er destijds door de samenwerkingspartners voor al haar leden een gratis cursus Stoppen met roken aangeboden.

Nu, na een jaar waarin ten gevolge van de Coronamaatregelen, er lange tijd sprake was van een gedwongen sluiting van kantine en terras en publiek niet was toegestaan, constateren we dat de afspraken regelmatig geschonden worden.

Vandaar dit bericht met het nadrukkelijke verzoek aan een ieder om zich te houden aan de gemaakte afspraken.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter