Vandaag de moeilijke uitwedstrijd naar NEO in Borne. Een ploeg die in de afgelopen jaren altijd lastig te bespelen is geweest voor de Spartanen. Wel een ploeg die we gelijkwaardig achten en ons kan vertellen waar we staan in deze competitie. We zijn er met ons allen over eens dat we in balbezit een aardig potje kunnen voetballen en hoe zal het zich verhouden tegen een gelijkwaardig geachte tegenstander waarbij de omschakeling een belangrijk wapenfeit is. Kortom, een mooi potje voor de boeg op deze middag. Helaas is Ole geblesseerd en is hij niet inzetbaar.

De wedstrijd start wat afwachtend van beide kanten en dan is er plots in de 7e minuut een diepe bal van NEO die wordt voor gezet en de spits draait simpel van onze verdediger weg en staan we zomaar met 1-0 achter. Daar hadden we kordater in moeten grijpen. We hebben wel meer balbezit maar we kunnen er niet veel kansen uit creëren. Een eenvoudig te pareren schot van Steven is ons enige wapenfeit in het eerste kwartier. NEO komt er nog wel een keer heel gevaarlijk uit en we tellen eigenlijk de 2-0 al, maar de bal bereikt het zijnet en niet het lege doel.

Toch heeft Sparta meer balbezit en het betere van het spel en de verdiende 1-1 kunnen we dan ook noteren na 22 minuten. Een voorzet van Bob wordt afgeslagen en Lucas weet de afgeslagen bal prima in het doel te krijgen. We krijgen dus loon naar werken, zoals dat zo mooi heet. Maar helaas gaat er wederom niet goed verdedigen aan vooraf wanneer NEO eigenlijk wederom uit het niets de 2-1 op het scorebord laat noteren. Het is misschien tegen de verhouding in, maar we kunnen ook zeggen dat Sparta de goals wel heel erg gemakkelijk weggeeft. Want 1 minuut na de 2-1 kan Kay met een uiterste inspanning in de korte hoek ternauwernood de 3-1 voorkomen.

Toch krijgen we een goede kans op 2-2 vlak voor de pauze. Een goed uitgespeelde aanval stelt Loek in staat te schieten, maar zijn schot beland recht in de handen van de keeper. We gaan dus rusten met een 2-1 achterstand. Door de corona perikelen blijven we op het veld en bespreken we dat we goed voetballen en dat we in de eindpass wat zorgvuldiger moeten zijn. Wel moeten we op onze eigen helft korter op de tegenstander zitten en we concluderen dat we de goals te gemakkelijk weggeven.
Er is met deze stand nog geen man over boord en we doen zeker niet voor hen onder, dus we kunnen dit laten kantelen in ons voordeel. Wel moeten we Siebe eraf halen vanwege een blessure, Ferdi is zijn vervanger.

Echter na 1 minuut in de 2e helft is het al weer raak, 3-1, wederom ziet het er verdedigend niet goed uit. Dat maakt de achtervolging er niet gemakkelijker op. Toch pakken we de draad op en gaan we voor onze kansen. We vechten ons door de tegenslag en dat gaat wel ten koste van een gele kaart voor Pelle maar we krijgen de kansen nu wel. Een prachtige aanval van ons over de linkerkant, goede pass van Sil op Loek die zet voor op Pelle, die legt met een hakje klaar en het schot van Ferdi gaat voorlangs. De druk blijft aan en we krijgen in ieder geval de verdiende aansluittreffer. Wel uit een standaardsituatie, de corner van Tobias valt tussen een mêlée van spelers en Loek weet de bal over de doellijn te krijgen. Met nog 25 minuten te gaan is er dus nog voldoende tijd om de gelijkmaker te forceren of misschien wel meer.

Pelle moet eraf in de 60 minuut, ook vanwege een blessure, en we brengen Ruud. We zijn de bovenliggende partij en we creëren onze kansjes maar de nauwkeurigheid in de eindfase ontbreekt. Wel is NEO levensgevaarlijk met hun counters en hadden ze ook weg kunnen lopen in de stand, als we heel eerlijk zijn, maar dat doen zij dus ook niet waardoor er hoopt blijft voor de Spartanen. De gelijkmaker hangt in de lucht maar hij valt maar niet, de frustratie neemt toe en Bob pakt in de 73e minuut zijn 1e gele kaart en dat loopt helaas niet goed af want in de slotfase pakt hij zelfs zijn tweede en wordt dus van het veld gestuurd. Toch krijgen we nog 1 kans in de extra tijd maar ook die treft geen doel.

We hebben gevochten voor de gelijkmaker en dat is lovenswaardig, helaas kwam die niet en we hadden hem wel verdiend. Neemt niet weg dat we wel moeten leren dat we te makkelijk de goals vandaag tegen kregen en te weinig brengen in de eindfase van onze aanvallen. Daar ontbrak het aan nauwkeurigheid en scherpte vandaag. Laten we dat dan maar weer meenemen naar een volgend duel.

De eerstvolgende is er ook weer 1 om naar uit te kijken. Voor de beker ontvangen we niemand minder dan Quick 20, een waardige tegenstander uit een hogere divisie, we kunnen dus opnieuw onze borst nat maken

Scoreverloop:
7e 1-0
22e 1-1 Lucas (Bob)
31e 2-1
47e 3-1
54e 3-2 Loek (Tobias)

Opstelling:
Kay Klaaskate, Sil Deuzeman, Bram Kremers, Sven Hagels, Siebe Heeringa (Ferdi Dereli/40), Lucas Douwsma (A), Bob Fransen, Tobias Mönnink, Pelle Maasdam (Ruud Meijer/60), Loek ten Bos en Steven Veereschild.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter