Vandaag al weer de start van de terugronde in de voorjaarscompetitie. Voor ons betekende dat op naar de Drentse Zuid Oost Hoek, oftewel, uit naar DZOH te Emmen.
Thuis wisten we met een 3-1 overwinning af te sluiten en na de puike prestatie van vorige week was het vertrouwen goed om hier ook een resultaat weg te halen.

We waren mooi op tijd en we namen het strijdplan door en een paar minuten later dan gepland konden we dan beginnen. Al na 90 seconden kregen we een eerste waarschuwing. Door slecht inspelen aan onze kant ontstond er direct een grote kans voor DZOH maar deze werd nog voorlangs geschoten. Helaas werd het ná 8 minuten dan wel 1-0 voor de gastheren. Een standaardsituatie, een vrije trap werd ingebracht bij de 2e paal en daar werd de bal net genoeg van richting veranderd om over Damian in het doel te belanden. De goal deed sterk denken aan de eerste tegengoal tegen ON thuis.

Het eerste wapenfeit van Sparta viel pas te noteren in de 21e minuut en was een goede aanval, een echt grote kans kunnen we het niet noemen. Over en weer waren er wat kleine speldenprikjes maar verder dan dat kwam het ook niet. Wel waren de Drenten een stuk feller in de duels en naarmate de wedstrijd vorderde werd het bij ons steeds slechter. Na 28 minuten werden we dan ook verdiend op 2-0 achterstand gezet. Dit was ook tevens het sein voor DZOH om ons bij de strot te grijpen en de wedstrijd al in de eerste helft te beslissen. De gastheren liepen in een paar minuten tijd eenvoudig uit naar een 4-0 ruststand. En wij stonden erbij en keken er naar.

In de kleedkamer tijdens de theepauze werd ook wel aangegeven dat dit zo’n beetje het slechtste was dat we tot nu hadden gezien deze gehele competitie. Geen energie, geen spirit, geen strijdlust en dan zijn we al snel rijp voor de slachtbank. Wij moeten het juist hebben van werklust en strijdlust en als we dat doen dan hebben we een aantal spelers die het verschil kunnen maken. Steven moet er met een polsblessure af (later bleek dat hij een breukje had) en we brengen Noah en we besluiten 1 op 1 te spelen. Het zal toch echt uit een ander vaatje moeten komen de 2e helft.

Helaas, niets is minder waar. Waar misschien de intenties wel goed waren, ook voor de 2e helft, scoren de Drenten binnen 1 minuut na de herstart al de 5-0. De wedstrijd is natuurlijk al gespeeld en we hebben dan wel iets meer strijd getoond en geleverd de 2e helft maar het was niet best vandaag. Sterker nog , het was gewoon slecht.

Uiteindelijk wordt het nog 6-0 maar het had nog wel erger kunnen zijn, we hebben het aan Damian te danken dat het “slechts” 6-0 bleef.

Volgende week Tubantia thuis en dan 2 weken niet. Deze wedstrijd zal en moet gewonnen worden om uitzicht te houden op lijfsbehoud op Divisieniveau. En ook Oranje Nassau zullen we moeten verslaan. Dan hebben we het in eigen hand en houden we Tubantia en ON onder ons en zijn zij de ploegen die terug moeten naar de hoofdklasse.

Absolute voorwaarde is dan wel dat er met meer energie en wilskracht gespeeld zal moeten worden. Maar dat is het leuke van voetbal, elke wedstrijd weer beginnen we gewoon met 0-0 en kun je het opnieuw laten zien.