Vandaag zaterdag 2 maart hebben JO11-2 een oefenwedstrijd gespeeld tegen Achilles’12 JO11-3 uit in Hengelo. Beide teams komen uit in de 1ste klasse.

Eerste helft – Een oefenwedstrijd dus de mogelijkheid om een nieuwe opstelling te proberen: 3-3-1, met Nedim en Joppe afwisselend als diepe spits. Oef, Achilles’12 heeft een sterke aanval. Ze spelen met 3 aanvallers die goed samenwerken en het speelveld breed houden. Leuke uitdaging voor onze verdedigers, Tristan (k), Hidde, Jaysen en Liam. Het is even wennen, maar uiteindelijk lukt het om op de man te verdedigen, want iets ruimte geven, wordt direct afgestraft. Het team heeft wat moeite om positief te blijven, na 2 doelpunten tegen – eigenlijk nergens voor nodig.

Tweede helft – We moeten de rollen omdraaien en meer de leiding nemen. Tijd om nog een nieuwe opstellen proberen. 3-1-3, met Mara en Kaya afwisselend als centrale spelverdelers. Het werkt! Nu spelen we veel meer op de helft van de tegenstander en zijn we veel meer in controle. Het blijft zaak om goed samen te spelen – en dat doen we. Mooie combinaties tussen de spelverdelers en de 3 aanvallers, Sebastiaan, Joppe en Nedim. Uitslag is 6-2, maar het was een leerzame en leuke wedstrijd.