Sparta O13-1 vs DVS ’33 Ermelo O13-1

Competitiewedstrijd nummer 4 voor de jonge Spartanen op een sfeerloos sportpark Schreurserve, zonder ambiance. De uit-supporters op de tribune en het support van de Spartanen achter het hek aan de Kotkampweg.

Als er naar de resultaten gekeken wordt dan heeft de O13-1 een prima seizoenstart. Het heeft zich moeiteloos geplaatst voor de volgende ronde in de beker. Waar Tubantia, Vogido en Avanti de tegenstanders waren. Verder zijn er 6 punten uit de eerste 3 competitie wedstrijden behaald. De laatste 3 punten werden vorige week gehaald uit bij ESA Arnhem. Een overwinning die in extremis werd behaald. Tot zover de voorbereiding.

Vandaag DVS’33 Ermelo O13-1, zij hebben tot nu toe evenveel punten behaald als Sparta.

De wedstrijdvoorbereiding was niet geheel ideaal. Er heerste tevredenheid binnen de spelersgroep wat leidde tot gemakzucht. Donderdagavond startte de training een kwartier later omdat het materiaal niet voor elkaar was en zaterdag kwamen er een aantal spelers te laat in de kleedkamer en dat is zonde.

Sparta start de wedstrijd matig en staat na een aantal minuten gelijk met 0-1 achter. Na een prima steekpass van DVS’33 stond de aanvaller tegenover onze keeper die koelbloedig afmaakte. Een valse start van Sparta.

Het was wachten op een antwoord van de spelers en dat kwam er. Een prima aanval van achteruit over de linkerkant die goed verplaatst werd naar de rechterkant. Daar stond Dani vrij. Hij wist het doel te bereiken door knap de bal over de keeper te schieten, binnenkant paal raak! Stand 1-1.

Niet heel veel later werd Dani weggestuurd door een strakke steekpass. Dani gaat op weg naar het doel waar hij het overzicht behoudt en breed geeft op Nick die de bal alleen nog hoeft binnen te schuiven. Doelpunt en de voorsprong 2-1.

Sparta blijft druk houden op de goal van DVS’33 maar weet dit niet tot goals uit te drukken. Wat een herhaaldelijk verhaal is. Veel kansen maar relatief weinig goals in de competitie. Na een mooie aanval schiet Pim op goal maar helaas de lat. Daardoor zoeken we de kleedkamers op met een 2-1 ruststand.

De tweede helft start DVS’33 goed en hebben ze gelijk twee grote kansen voor de goal van Sparta waarvan er één op de paal terecht kwam. Sparta komt goed weg en weet zich gelukkig onder de druk van Ermelo uit te spelen. Sparta herpakt zichzelf en weet weer zelf kansen te creëren. Een van deze kansen leidde tot een corner. Na een goede voorzet van wederom Dani kwam de 3-1 door Jonas op het scorebord en leek de wedstrijd beslist.

Echter had het team uit Ermelo niks meer te verliezen en ging volle bak vooruit voetballen om nog een aansluitingstreffer te maken en die kwam er 2 minuten voor tijd. Maar helaas voor onze gasten kwam deze te laat. Er volgde nog een aantal spannende minuten maar Sparta wist de overwinning over de streep te trekken.

Het veldspel van Sparta is vaak nog rommelig en slordig. Past dit bij de leeftijd of moet hier kritischer naar gekeken worden? Het team weet in ieder geval wel veel kansen te creëren en de samenwerking tussen de verdediging en keeper is krachtig waardoor het team weinig tegen tegengoals incasseert. Dat oogt stabiel en geeft vertrouwen. Volgende week is het vakantie maar Sparta O13-1 voetbalt gewoon door dan oefenen we namelijk tegen eerstedivisionist Quick ´20.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter