Informatiebijeenkomst donderdag 23 januari 16.30 uur.

In oktober 2019 startte bij Sparta de eerste groep in het kader van het project Wereldmeiden. Wereldmeiden is een project van Vrouwenplatform Carre en wordt uitgevoerd in samenwerking met Sportservice Overijssel, Vluchtelingenwerk Nederland, ISK het Erasmus, Sportaal en cvv Sparta.

Basis voor het project vormt de deelname van 5 meiden met een vluchtelingenstatus, 5 sportmeiden (actief bij een sportvereniging) en 5 rolmodellen (meiden met een migratieachtergrond die al lange tijd in Nederland wonen). Gedurende 10 weken gaan zij wekelijks op basis van een sportcarrousel met elkaar verschillende sporten beoefenen. Na de carrousel kunnen deelnemers kiezen voor een sport welke zij nog 12 tot 15 weken kunnen blijven beoefenen.
In februari gaat een tweede groep van start bij Sparta en hiervoor is de organisatie nog op zoek naar een aantal Sportmeiden (leeftijd van 14 t/m 28 jaar). Ben jij Sportief en wil jij (bijvoorbeeld in het kader van de Maatschappelijke Diensttijd) bijdragen aan de integratie van vluchtelingenmeiden via sport en bewegen? Kom dan donderdag 23 januari om 16.30 uur naar de Informatiebijeenkomst in de kantine van Sparta.

Voor meer informatie en opgave: Tom van Veen, verenigingsmanager Sparta tel. 06 86847041.
email verenigingsmanager@sparta-enschede.nl

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter