Op sportpark Schreurserve ontvingen we vandaag Hulzense Boys, op voorhand wisten we dat deze ploeg niet zal meedraaien om de bovenste plaatsen, gezien hun eerste 2 resultaten. Dat wetende betekent dat het woord onderschatting in de wedstrijdbespreking is gevallen. Kortom vanuit je taak voetballen en 80 minuten lang gefocust zijn op je spel en het resultaat.

Zo gingen we ook van start en al snel werd duidelijk dat Sparta de bovenliggende partij was. Vrijwel de gehele wedstrijd hebben we op de helft van onze tegenstander gespeeld. De ruimtes waren dus klein en dan is het belangrijk om het veld zo groot mogelijk te maken.

In de eerste 3 minuten vielen er al 3 goede mogelijkheden te noteren echter het duurde tot de 10e minuut voordat de score 1-0 kon worden genoteerd. Een goede combinatie tussen Pelle en Steven, diens voorzet belandde bij Bob en hij schoot kruislings raak.

Vlak daarna een mooi schot van Steven, echter precies op de kruising. Na bijna een half uur spelen, was het dan Loek die de 2-0 mocht aantekenen. Opnieuw een schot van Steven, dat werd nog gepareerd door de doelman maar in de rebound was Loek er als de kippen bij. 5 minuten later was het alweer raak, dit maal Pelle, met zijn eerste van 4 deze middag.
Nu waren het Loek en Lucas die goed druk op de bal zetten en Lucas het steekballetje op Pelle kon geven. Pelle wist, 1 op 1 met de keeper, hier wel raad mee.

Met deze 3-0 voorsprong zoeken we de kleedkamer op, het gaat gewoon goed, goed veldspel en goede combinaties en aanvallen. Soms is de uitvoering niet helemaal perfect maar de intenties zijn er en we zijn dan ook tevreden. Wel spreken we af dat we de nul houden deze wedstrijd. Liever met 5-0 winnen dan met 8-2. Dit moet mogelijk zijn want Hulzense Boys is niet 1x gevaarlijk geweest voor het doel van Kay.

We beginnen de 2e helft zoals we waren geëindigd, wederom op hun helft voetballen en er bovenop zitten. Ook nu in de eerste minuten direct een aantal mogelijkheden en na 3 minuten is het ook al weer raak. Opnieuw Pelle met de 4-0 en met een assist van de goed ingevallen Ferdi.

In de 52e minuut valt het enige wapenfeit van Hulzense Boys te noteren, een schot uit het niets op de deklat van Kay. Dat is het enige wat Hulzense Boys tegenover de storm van aanvallen van Sparta kon zetten. Met nog 20 minuten te gaan scoort Pelle de 5-0, opnieuw op aangeven van Ferdi. En we lopen uit naar een 9-0 eindstand waarbij we kans op kans creëerden en goed spel lieten zien.

Volgende week zal het heel anders gaan als we op bezoek mogen bij NEO in Borne, een ploeg die ook 9-0 won van Hulzense Boys en ook met 4-2 verloor van URK. Net zoals wij dus.

Scoreverloop:
10e 1-0 Bob (Steven)
29e 2-0 Loek (Steven)
35e 3-0 Pelle (Lucas)
47e 4-0 Pelle (Ferdi)
62e 5-0 Pelle (Ferdi)
70e 6-0 Bob (Ferdi)
72e 7-0 Pelle (Loek)
80e 8-0 Tobias (Ferdi)
80e +1 Bob (Tobias)

Opstelling:
Kay Klaaskate, Sil Deuzeman, Tobias Mönnink, Sven Hagels, Siebe Heering (Ruben Bos/40), Lucas Douwsma (Bram Kremers/50), Bob Fransen, Ole van den Beld, Pelle Maasdam, Loek ten Bos en Steven Veereschild (Ferdi Dereli/40)

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter