Na de teleurstelling van vorige week konden we ons vandaag klaar maken voor wederom een kraker.
VVOG uit Harderwijk komt op bezoek en nu kunnen we laten zien dat we bij de bovenste regionen horen of dat we definitief moeten afhaken.
Als we enigszins aanspraak willen maken op winst zal er wel uit een ander vaatje getapt moeten worden dan tegen NEO.

Na een dijk van een wedstrijdbespreking door coach Geerco zouden we vandaag moeten laten zien dat we in staat zijn om als een echt team te functioneren. Bij balbezit is het allemaal een stuk eenvoudiger maar juist bij balbezit tegenstander gaat het erom dat iedere linie beseft dat verdedigen niet alleen bestemd is voor de laatste linie. Het begint voorin.

De wedstrijd komt langzaam op gang. Beide teams nemen een wat afwachtende houding aan en het duurt dan ook tot de 8e minuut dat er een kans te noteren valt. Echter in de aanval van de bezoekers duurt het allemaal te lang. Sparta daarentegen zet pas na 14 minuten voetballen daar iets tegenover. Wel een goede aanval maar de afronding van Luca is net naast de paal. Het is wel een moment waarop onze voorste linie het gevoel heeft dat er in deze fase iets te halen valt. Der ball ist nog heiss, zoals dat zo mooi heet.. Want door goed druk te zetten aan de linkerkant volgt er een handsbal in de 16 meter en heeft Sven een uitgelezen kans om ons op 1-0 te zetten. De pingel wordt onberispelijk ingeschoten door onze aanvoerder en we leiden met 1-0.

Een paar minuten later is het Steven die goed met de bal naar binnenkomt en op Daan passt, met een beetje geluk weet Daan de bal weer bij Steven te krijgen en die staat opeens alleen voor de keeper. Deze omspeelt hij netjes en schuift de bal in het lege doel. 2-0 na 20 minuten spelen.

Het spel dat er op volgt is interessant omdat de 2-0 voorsprong nog zeker niet het gevoel geeft dat we er al zijn. Het team voelt dit zelf ook heel goed aan en gaat gedisciplineerd door met de uitvoering van de taken. Compact spelen, fel in de duels en veel energie. We voetballen als een echt en hecht team. We gaan dus ook rusten met de verdiende 2-0 voorsprong.

In de kleedkamer bespreken we dat we goed bezig zijn. Er zijn van die wedstrijden waarin niet hoogstaand voetbal kan worden gespeeld, maar dat het juist gaat om hard werken, veel inzet en strijd leveren. Wel zijn we zeer tevreden over de effectiviteit, weinig kansen en toch gewoon een 2-0 voorsprong. Ook spreken we uit dat we er nog niet zijn. Zorg dat VVOG niet de 2-1 in maakt want dan krijgen we een hele andere wedstrijd. Opnieuw de 2e helft beginnen met de mentaliteit dat er voor de tegenstander vandaag niets te halen valt in Enschede.

De 2e helft is een redelijk kopie van de eerste helft. Na 10 minuten is er een eerste wapenfeit aan de kant van VVOG maar wij hadden daarvoor al 2 mogelijkheden onbenut gelaten. In de 58e minuut is de wedstrijd wél beslist. Goed doorgaan van Beau op het middenveld en hij bereikt Luca met een mooie steekbal en die kan nu alleen op de keeper af maar speelt keurig op tijd de bal breed voor de meegespurte Steven en er staat 3-0 op het bord. Wedstrijd gespeeld.

In de 68e minuut weet Matthijs nog precies zijn voet tegen een terugspeelbal van de tegenstander te krijgen waardoor de bal van richting verandert en langs de keeper rolt in het lege doel. Dit hadden we ook over de streep moeten trekken, maar helaas ver in de blessuretijd weet vanuit een scrimmage voor onze goal VVOG de eretreffer te maken. Als er dan toch een klein puntje van kritiek kan worden geleverd is het jammer dat we de 0 niet gehouden hebben.

Neemt niet weg dat Sparta een uitstekende, gedisciplineerde wedstrijd heeft gevoetbald. De withemden waren vandaag een echt team en VVOG heeft niet een moment kunnen denken dat er wat te halen viel. Dat zal niet de gedachte vooraf zijn geweest voor de bezoekers uit Harderwijk. Een goede en terechte overwinning voor Sparta.

Volgende week de knock-outfase van de beker. Uw verslaggever moet helaas verstek laten gaan, hoe leuk zou het zijn als er toch een verslag komt vanuit onze vaste supportersschare.