7 september 2019 Vorden – Sparta Enschede 0 – 1

Sparta begon goed aan de wedstrijd, goed positiespel en nadat Bob en Haytem allebei een mogelijkheid hadden gemist, was er de kopbal van Bob die op de lat uiteenspatte na goed voorbereidend werk van Haytem. Vorden stelde daar niets tegenover en slechts 1 kans viel er voor de Achterhoekers te noteren. De Spartanen hadden nog zeker 2 goede kansen, één mooie redding van de keeper en, vlak voor de rust, een bal van de lijn van, beide keren, Haytem.

De verhouding was duidelijk, een veel beter Sparta in de 1e helft maar de beloning bleef uit door het missen van de kansen.
De tweede helft was een ander verhaal. We hadden Jelmer en Bob eraf gehaald voor Mitchell en Sam, maar ondanks de verse krachten was het spel niet goed meer. Sparta stond zelfs de eerste 10 minuten zowaar onder druk en door een goed optredende Kay kwamen we niet op achterstand.

Gelukkig was het toch Mitchell die ons op 1-0 voorsprong zette en vanaf dat moment was Sparta wel weer de bovenliggende partij.
Vorden was uitgeraasd en via Mitchell en Sam vielen er nog 2 dotten van kansen te noteren, echter ook nu zonder resultaat.
Al met al wel een verdiende overwinning maar het aandachtspunt blijft wel om nauwkeurig te blijven in de passing. We leiden te snel en te vaak balverlies door onze onnauwkeurigheid en niet door de sterkte van de tegenstand.

Tevens is het van belang om de kansen af te maken, jezelf te belonen. Er komen namelijk ook wedstrijden waar je maar 2 of 3 kansjes krijgt om te winnen, die moeten er dan wel in.
Voldoende werk nog te verrichten voor de mannen. Focus en rust aan de bal kan ons hierin helpen.

Doelpunten:
59” 0-1 Mitchell (Loek)