Het laatste verslag van dit seizoen.
Tot mijn grote spijt moet ik vertellen dat ik 1 verslag geheel vergeten ben om op de site te plaatsen. Dit was het verslag van de laatste wedstrijd tegen Richtersbleek. Deze wedstrijd hebben we gewonnen met 2-3. Hierdoor zijn we op de 4de plaats geëindigd in de competitie. De punten om 2de te worden hadden we jammer genoeg al eerder laten liggen. Des al niet te min zijn de trainer, leider en de ouders trots op deze groep.

Afgelopen zaterdag 22 juni 2019 hadden we een toernooi bij BWO in Hengelo. Bij dit toernooi wilden we nog 1 keer knallen en een beker in de wacht slepen voor onze trainer. We hebben veel van hem geleerd en hebben door zijn toedoen grote stappen vooruit gemaakt. Jammer genoeg gaat hij ons verlaten om zijn trainersdiploma’s te behalen. We wensen Virgil dan ook heel veel succes in de toekomst.
Toernooi had 2 pouls van 5 teams waarbij alleen het teams, dat 1ste was geworden naar de finale ging. Gezien de wedstrijden maar 15 minuten zouden duren, was de afspraak z.s.m. scoren.

De 1ste wedstrijd was meteen tegen een team (HSC ’21 JO15-2) dat op papier het sterkste was. Zware pot dat over en weer ging. Doch hadden wij iets meer de overhand en de kansen. Uiteindelijk wisten we kort voor het einde te scoren. En wonnen met 1-0.

De 2de wedstrijd was tegen de dames MO15-1van BWO. Er werd door de spelers lacherig over gedaan en ze dachten de wedstrijd al bij voorhand gewonnen te hebben. Dit viel ze dus zwaar tegen. De dames verzetten zich heftig waardoor we geen kans kregen om te scoren. Ongeveer na 8 minuten scoorden we de 1-0. Om verder uit te lopen werd hard gestreden maar de dames weerden zich karig. Hierdoor eindigde de wedstrijd met 1 punt verschil. Eindstand winst met 1-0

De 3de wedstrijd was tegen de heren van BWO JO15-4. BWO had van de dames met 4-1 gewonnen en tegen Excelsior ’31 met 3-1. Ze stonden dus boven ons en had dus aan gelijkspel met ons voldoende om ons uit te schakelen. He was een zware wedstrijd waarbij wij de overhand hadden en het spel maakten. We kregen de kansen maar de bal wilde er niet in. Na een uitbraak van BWO kwamen we meteen op achterstand. Dit moest snel hersteld worden. De jongens zetten alles op alles om dit weer goed te maken. We scoorden nog wel de gelijkmaker maar de winst konden we niet meer pakken. Voor ons was een troost finale weggelegd, mits BWO van HSC zou verliezen. Bij gelijk spel tussen die 2 zouden wij met grote cijfers moeten winnen van Excelsior.

De 4de en laatste wedstrijd in de poule fase tegen Excelsior ’31 JO15-6. De wedstrijd begon spannend maar wij waren sterker. Al snel werd de 1-0 gescoord en de spelers hadden geen tijd om te juichen. Er moesten meer goals gemaakt worden. Bij de aftrap zagen we dat BWO op achterstand kwam. Dit was dus gunstig voor ons. Al snel werd door ons de 2-0 gescoord en we wisten dat we deze wedstrijd zouden winnen. Ook aan de andere kant werd gescoord. BWO stond met 2-0 achter. Als er geen gekke dingen zouden gebeuren hadden we onze finale plaats. Het werd nog even spannend toen Excelsior de aansluitende doelpunt maakte. Gelukkig wisten de spelers dit weer goed om e zetten door nog een goal te maken. Wedstrijd werd ook gewonnen met een eindstand van 3-1. BWO verloor dus de finale was voor ons.

De finale wedstrijd ging tussen ons en BWO JO15-2. Dit was het derde BWO team die we vandaag tegenkwamen. De spelers waren er op gebrand beker te pakken. Dit was ons namelijk bij het toernooi van Richtersbleek al misgegaan. Wedstrijd was leuk en spannen. Sparta was team dat het meest aan de bal was. Echter werden de kansen niet afgemaakt. Bij de eerst beste counter van BWO kwamen we meteen al op achterstand. Dit was niet de bedoeling en de spelers petten elkaar weer op. We moeten de aansluitende maken werd er geschreeuwd. Dit liet gelukkig niet lang op zich wachten. Een mooie en hard afstandsschot ging bijna door het net van de goal. Nu werd er door de spelers geroepen “er op en er over!” . Dit gebeurde een korte tijd later de 2-1 was er met nog 2 minuten te spelen. Dit kon niet meer fout gaan. De laatste seconden waren in gegaan en net op het moment dat de wedstrijdleiding aangeeft dat de tijd verstreken is krijgt BWO een corner. De scheidsrechter wilde de aanval, dus corner, nog af laten maken en BWO gaat met iedereen naar voren. Er staan 22 spelers in het 16 meter gebied van Sparta. De corner wordt genomen onze keeper stopt de inzet maar via een kluts rolt de bal toch in het doel. De scheidsrechter fluit vervolgens voor het einde van de wedstrijd. Eindstand 2-2 dus moeten er penalty’s genomen worden.

De Penalty’s worden om en om genomen, waarbij BWO er 1 naast schiet en 1 door onze keeper wordt tegen gehouden. Sparta mist er 1 en wint het toernooi.
De beker die de spelers ontvangen wordt aan de trainer overhandigd als dank voor een mooi seizoen.