02-06-2018 Sparta JO11-1-UD W JO11-1 7-1
Vandaag de laatste competitiewedstrijd van het mooie seizoen met het kampioenschap al op zak tegen middenmoter UD W uit Weerselo.

In de eerste minuut komen we gelijk op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Duuk. In de 4e minuut wordt een schot van Mick door de keeper van UD W gered. Een minuut later de eerste kans voor de tegenstander maar de doelpoging wordt door Damian verwerkt tot hoekschop die vervolgens niets oplevert. In de 7e minuut een doelpoging van Dani op assist van Lorenzo maar de keeper van UD W redt.

In de 9e minuut de tweede kans voor UD W maar de doelpoging gaat naast. In de 11e minuut komen we op een 2-0 voorsprong, op assist van Lorenzo scoort Dani de 2-0. Binnen een kwartier komen we op een 3-0 voorsprong, in de 14e minuut wordt een schot van Mick gered door de keeper van UD W maar uit de rebound scoort Dani zijn tweede treffer en de 3-0 voor Sparta. Twee minuten later komen we zelfs op een 4-0 voorsprong door een doelpunt van Thijs. In de 20e minuut de laatste kans voor ons in de eerste helft met een doelpoging van Leart die naast gaat en zo gaan we de rust in met een ruime comfortabele 4-0 voorsprong.

In de eerste minuut van de tweede helft een schietkans voor Thijs maar de keeper van UD W grijpt goed in. In de 29e minuut pech voor ons, een schot van Leart belandt op de lat. Een minuut later is het wel raak voor ons, op assist van Leart scoort Duuk zijn tweede treffer van de wedstrijd en de 5-0 voor Sparta. In de 31e minuut weet UD W tegen te scoren en brengt zo de score op 5-1. Twee minuten later scoort UD W bijna zijn tweede treffer maar door een goede redding van Damian wordt dit voorkomen. In de 36e minuut belandt uit een hoekschop genomen door Lucas de bal via het hoofd van Leart voor de voeten van Dani die gemakkelijk de bal in kan tikken en zo zijn derde treffer scoort en de 6-1 voor Sparta.

In de 38e minuut weer pech voor ons, voor de tweede keer in de wedstrijd belandt de bal op het houtwerk dit keer door een schot van Leart op de paal. In de 40e minuut scoort Dani via een prima aanval tussen Lorenzo en Leart zijn vierde treffer en de 7-1 voor Sparta. In de 45e minuut pech voor onze tegenstander een doelpoging belandt op de paal. Een minuut later nog een doelpoging van UD W maar door een goede redding van Damian levert deze niets op. In de laatste minuut nog een doelpoging van Lorenzo maar de keeper van UD W laat zich niet verrassen en zo wordt de eindstand van een prima gespeelde wedstrijd door onze jongens 7-1.

Na het laatste fluitsignaal barst het feest los voor het behalen van het kampioenschap, eerst op het veld dan in de kleedkamer en vervolgens in de kantine van Sparta. Ter afsluiting van dit mooie en succesvol voetbalseizoen (2e plaats in de najaarscompetitie en kampioen in de voorjaarscompetitie) hebben we nog twee toernooien, op zondag 10 juni in Delfzijl en op 24 juni bij ATC’65 in Hengelo.

Als laatste wil ik de jongens feliciteren met het behalen van het kampioenschap, de ouders bedanken voor hun support over het hele seizoen en natuurlijk onze trainer Stijn Ter Laak en leider Edo Hagels bedanken voor hun inzet dit seizoen voor onze boys.

Ter afsluiting van dit verslag wil ik achtereenvolgens de drie jongens (Damian, Thijs en Dani) die achterblijven in JO11-1 succes wensen voor het volgend seizoen, de vijf jongens (Lorenzo, Mick, Duuk, Quinten en Lucas) die over gaan naar JO13 succes wensen voor het volgend seizoen en onze spits Leart die Sparta gaat verlaten voor FC Twente succes wensen.