Laatste 8 van de bekercompetitie, een prestatie die niet jaarlijks wordt behaald door een jeugdteam van Sparta Enschede.
Deze prestatie van formaat was ook het eindstation voor de Boys van Sparta JO17-1.

Vroeg op pad naar DVS 33 te Ermelo, een prachtig sportpark en een zeer goede, professionele accommodatie. Half 11 betraden we kleedkamer 24 (!!) en bespraken we de wedstrijdtaktiek. Ook al speelden zij 4e divisie en wij hoofdklasse, uitgangspunt blijft dat we gaan voor de winst en in de wedstrijd zelf zullen bepalen wat er voor nodig is. Maar bovenal was de opdracht om te genieten, dit zijn de wedstrijden die het voetballen zo verschrikkelijk leuk maken.

Reeds in de 4e minuut komen we op achterstand. Een misverstand in onze defensie geeft genoeg ruimte aan de spits die op een lange bal vanuit achteren kans ziet om onze keeper met een lob te verschalken. Echter vanaf de aftrap is er ook een goede kans voor Sparta te noteren. Het schot van Haytem gaat naast. Na een wat voorzichtig begin van onze jongens en met de kans van Haytem in de pocket, nemen we beetje bij beetje het heft in handen. Het gevolg is dat we na 16 minuten voor de gelijkmaker tekenen. Een goede pass van Eray op Sam die uitstekend voorzet en Mitchel die de 1-1 binnen tikt. We ontwikkelen in deze fase van de wedstrijd nog enkele mogelijkheden en nog een goede kans die vergelijkbaar had kunnen zijn met onze goal. Echter Haytem komt iets te laat bij de 2e paal.

Vlak voor rust is de grootste kans op een voorsprong wel voor DVS 33, een vrije kopkans uit een corner gaat maar rakelings over de deklat. We zoeken de kleedkamers op om even op adem te komen met een 1-1 tussenstand. We bespreken de situatie en we zijn tevreden over hoe het gaat. Tegelijkertijd hebben we het ook over een ander niveau tegenstander en worden er dus soms andere oplossingen verwacht van spelers. En we hebben allemaal wel door dat wij nu meer achter onze tegenstander aan moeten lopen dan normaal het geval is. Dan lopen ze achter ons aan. Toch was het grote deel van de 1e helft wel in ons voordeel, vonden we.

In de tweede helft wordt al vrij snel duidelijk dat we het lastig gaan krijgen. Reeds na 3 minuten moet Ali een bal van de lijn halen en heeft DVS 33 twee opgelegde schotkansen onbenut gelaten. Zelf komen we er bijna niet meer uit. We lijden te snel balverlies en de handelingssnelheid van de tegenstander is een fractie hoger waardoor we erg onder druk komen te staan.

We moeten helaas een ziekerige Lucas vervangen door Diego, waardoor op 3 plekken de veldbezetting verandert. Uiteindelijk is daar dan ook wel de verdiende voorsprong voor DVS 33 na 61 minuten spelen. Kort hierna brengen we Jelmer voor Sam en hopen nog ergens de kracht te vinden om zelf te scoren.
Met een uitval via een lange bal lukt het ons bijna. Onze snelle Mitchell komt een voetlengte te kort om de bal langs de keeper te spelen waardoor hij een open doel had gehad.

DVS 33 is weer wakker en zet opnieuw aan. De vermoeidheid aan onze kant speelt parten. We houden indivdueel de bal te lang bij ons en lijden daardoor tot 2x tot balverlies op het middenveld waardoor DVS er snel uitkomt en de score opvoert naar 3-1 in de 69e en zelfs 4-1 in de 74e minuut. De wedstrijd is gespeeld en we zijn strijdend ten onder gegaan.

We zijn niet weggespeeld en kunnen terugkijken op een wedstrijd waar we veel energie in hebben gestoken maar ook een tegenstander hebben getroffen die beter was. De jongens hebben een fantastische prestatie geleverd in dit bekertoernooi en we kunnen met trots het toernooi verlaten. Als speler heb je aan deze wedstrijden veel meer dan aan een 10-0 overwinning. Nu kun je er uit halen voor jezelf wat je anders had kunnen doen en leren dat er dus altijd nog verbetering mogelijk is.

De trouwe supportersschare danken we voor de ondersteuning, al dan niet meegereisd met de bus. Het was fantastisch om jullie aanmoedigingen te ontvangen tijdens de wedstrijden. We hopen dat een ieder ons ook blijft supporten tijdens de competitie want volgende week staat er opnieuw een kraker op het programma.
Om half 3 uit naar Losser, mede koploper met 9 punten uit 3 wedstrijden. Als we dan de lessen meenemen uit deze wedstrijd dan staan we er weer en gaan we opnieuw gewoon voor de 3 punten .

Doelpunten:
4e 1 – 0
16e 1 – 1 Mitchell (Sam)
61e 2 – 1
69e 3 – 1
74e 4 – 1

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter