Sparta JO19-1 speelt na de winterstop in de promotieklasse voor een plek in de 4e divisie. Na een beroerde seizoenstart en een lange inhaalrace die de gehele eerste seizoenshelft in beslag nam pakten we in de laatste speelronde toch (verdiend) een plek bij de eerste vier.

Voor de laatste speelronde lagen allerlei scenario’s klaar. Naast onze eigen uitslag waren de uitslagen op de andere velden ook van belang. Tubantia zou de klus wel klaren tegen het kwalitatief mindere Losser, maar Tubanters (thuis tegen Sportlust) en Victoria ’28 (thuis tegen het al veilige Bon Boys) lagen op de loer om Sparta het leven zuur te maken.

In de eigen wedstrijd tegen SDC ’12 liet JO19-1 geen ruimte voor twijfel. Het fysiek sterke SDC ’12 werd twee helften lang van het kastje naar de muur gestuurd en bleef met een 9-1 nederlaag naar adem happen. Sparta liet prima combinatiespel en vele individuele hoogstandjes zien en dat gedurende de hele wedstrijd in een enorm tempo. Een uitstekende wedstrijd van de Spartanen.

Na de wedstrijd begon het kijken naar de andere uitslagen. Tubanters en Sportlust speelden gelijk, eindstand 4-4 en een dikke domper voor Tubanters. Op Wesselerbrink-Zuid deed koploper Bon Boys haar sportieve plicht en wees het Victoria ’28 met 1-4 terug. Sparta JO19-1 dus op zeker bij de eerste vier en dat is op basis van onze doelstellingen voorafgaande aan dit seizoen natuurlijk ook een strikte vereiste. Losser, Tubanters en Victoria ’28 mogen het verder uitvechten en wellicht zal de KNVB hier nog een rol in moeten spelen (vanwege twee gestaakte wedstrijden eerder dit seizoen).

Na een slecht begin (drie nederlagen op rij) moest Sparta zich in deze klasse terug omhoog vechten. Een domme extra nederlaag tegen Victoria ’28 leek het pleit te beslechten in ons nadeel, maar door alle overige wedstrijden met grote cijfers te winnen plaatsten we ons toch voor de promotiepoule. Na de winterstop dus in een sterkere klasse met meer weerstand. Hierin zullen we vanaf het begin beter voor de dag moeten komen en mogelijk moeten kiezen voor een meer realistische speelwijze met meer zekerheid. Op basis van onze kwaliteiten zullen we dan een heel eind moeten kunnen komen, een mooie opgave!

Spelers en staf van JO19-1 wensen alle ouders, supporters en andere betrokkenen een fijne kerstvakantie en wij zien jullie graag weer na de winterstop!

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter