Sparta JO19-1 heeft de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt door een probleemloze 6-0 overwinning op Rigtersbleek JO19-1, de laatste concurrent in de bekerpoule.

Vooraf rekenden velen nog op een spannende wedstrijd. Rigtersbleek zou ongetwijfeld revanche willen nemen voor de 5-1 oefennederlaag onlangs en met overwinningen tegen SVZW en VOGIDO hadden zij net als Sparta de volle winst uit de eerste twee wedstrijden. Tel daarbij op dat Rigtersbleek komend weekend in de 4e divisie (één niveau hoger dan Sparta) mag aftrappen tegen Flevo Boys JO19-1 en er zou dus een getergd en gemotiveerd team staan.

Dit alles bleek echter niet zo te zijn. Sparta kon met het beproefde spelletje snel door de Rigtersbleek linies snijden en gecombineerd met het nu wel efficiënt afmaken van de kansen was het pleit binnen 25 minuten al beslecht. Nick Bokma prikte de 1-0 binnen en de volgende twee treffers werden op een presenteerblaadje aangereikt. Eray Eroglu joeg de 2-0 vanaf zo’n 20 meter in de bovenhoek en Nick Bokma strafte geploeter in de Bleek-verdediging af. Voor rust werd het ook nog 4-0 door Haytam Mahdoub die de bal hard in de korte hoek schoot, ook net van buiten de zestien.

Na rust werd het een mindere wedstrijd. Sparta geloofde het allemaal wel en werd ook geen moment door een uitermate zwak Rigtersbleek in de problemen gebracht. Met zo weinig weerstand is het lastig om geconcentreerd te blijven en het spel werd er echt niet beter door. Invallers Sam Wijgerink en Mitchell van den Boogaard deden nog een duit in het zakje met de 5-0 en de 6-0. Eindstand 6-0 en Sparta dus door in de beker.

Sparta JO19-1 trekt de goede lijn in de voorbereiding dus door. Het spel ziet er goed uit en dat komt door de verrassende speelwijze die elke tegenstander voor problemen stelt. De spelers hebben de kwaliteiten om dit goed uit te voeren en het is mooi om te zien hoe de overgekomen JO17-spelers meegaan in dit geweld. Als we erin slagen om deze vorm vast te houden en te blijven werken aan onze verbeterpunten, dan kunnen we weer een goed seizoen tegemoet gaan.

Volgende week de aftrap van de competitie om 14:30 uur thuis op Schreurserve. VOGIDO JO19-1 staat dan weer tegenover ons en zij zullen ook wat goed te maken hebben na de eerdere 5-0 nederlaag in de beker.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter