Spart JO19-1 is er thuis tegen BWO niet in geslaagd de eerste driepunter van het seizoen te pakken. In een spannende wedstrijd bleven beide ploegen in evenwicht, eindstand 4-4.

Na de nederlaag tegen Tubantia moest het voor JO19-1 thuis nu gebeuren tegen BWO. Doelman Jasper en Eray waren beide nog niet inzetbaar door blessures, gelukkig waren Thijs en Leen wel terug. Thijs startte wel op de bank en zou een helft kunnen spelen. In de beginfase was Sparta in verdedigend opzicht absoluut niet bij de les. Er werd onderling niet gecoached, de posities werden niet juist bezet en in de onderlinge duels lieten de spelers zich simpel aftroeven. Resultaat: een regelrecht beschamende 0-3 achterstand na amper een kwartier spelen. Kinderlijk eenvoudig gingen we in de fout. De 0-1 ging dwars door het hart van de verdediging, bij de 0-2 liet Atif zich gemakkelijk wegzetten en bij de 0-3 ging Jasper niet vrijuit. Onbegrijpelijk, zeker als je weet dat het tegen Tubantia ook al op deze manier fout ging. BWO maakte handig gebruik van de zwakke punten aan Sparta-zijde, de ploeg uit Hengelo speelde compact op eigen helft en loerde slim op de snelle counter en de ruimte daarvoor op de helft van Sparta. Sparta speelde de zwakste helft tot nu toe in deze competitie, maar gelukkig wisten met de 1-3 door Ruben vlak voor rust nog wel iets van hoop voor de tweede helft te houden.

In de rust ging Ruben eraf voor Thijs. Hopelijk meer organisatie in de verdediging hierdoor en snel op jacht naar de aansluitingstreffer. Waar Sparta in de eerste helft werd overdonderd, was het nu de beurt aan BWO om zich in te laten pakken. Sparta zette de druk erop en het ging snel. Thijs schoot de 2-3 binnen en Diego zette de 3-3 op het bord. Dat alles binnen een tijdsbestek van vijf minuten na rust. Genoeg tijd om de wedstrijd alsnog volledig naar ons toe te trekken. Mitchell en Jelmer kwamen in de ploeg voor Diego en Sam. Bij een van zijn eerste acties werd Mitchell over links de diepte in gestuurd en hij passeerde knap de BWO-goalie. Sparta op 4-3 en de schade hersteld. BWO toonde echter knap karakter en met veel strijd gingen de gasten op zoek naar de gelijkmaker (en wellicht meer). Met een dergelijk scoreverloop en beide ploegen verdedigend matig kan het alle kanten op gaan. De gelijkmaker kwam er uiteindelijk ook. Atif maakte een onnodige overtreding, zijn tegenstander kon eigenlijk geen kant op en ingrijpen van Atif was eigenlijk overbodig. De vrije trappen van BWO waren steeds gevaarlijk en vanuit deze inzet werd de bal verlengd tot langs doelman Dion. Stand nu 4-4 en het startsein voor een hectische slotfase. Beide ploegen gingen vol voor de winst en kregen kansen om de drie punten te pakken. Voor het Sparta-doel ontstonden enkele hachelijke situaties en aan de andere kant was het jammer dat we de snelheid van Mitchell te weinig gebruikten. Het bleef daarom bij een 4-4 gelijkspel.

Twee punten uit drie wedstrijden en dat betekent alweer zeven verliespunten voor JO19-1. Een gelijk scenario als vorig seizoen tekent zich af, want ook toen moesten we in de achtervolging om een plek bij de eerste vier te redden. Dit seizoen gaan de eerste vijf naar de promotiepoule, maar als ons spel niet snel verbetert hoeft Sparta geen illusie te hebben dat het iets in deze poule te zoeken heeft. Toch moeten we niet te pessimistisch zijn, want we hebben in de voorbereiding laten zien dat we goed kunnen voetballen. In de competitie verloopt het tot nu toe minder, maar als we voetballend (vooral verdedigend) de puntjes op de i kunnen zetten en een aantal spelers de oude vorm weer pakt, dan moet er genoeg mogelijk zijn. Aanstaande zaterdag moet het dan maar gebeuren, uit in Denekamp tegen SDC ’12.

Sparta E. JO19-1 – BWO JO19-1 4-4

1-3 Ruben Aygur
2-3 Thijs Bult
3-3 Diego Jonkers
4-3 Mitchell van den Boogaard

Selectie Sparta: Dion Bartelink, Leen Pompert, Jasper van den Bos, Ruben Aygur (Thijs Bult), Atif Arabou, Haytam Mahdoub, Randy Pater, Sam Wijgerink (Mitchell van den Boogaard), Diego Jonkers (Jelmer van Herwijnen), Nick Bokma, Ali Oulad Ben Lahcen

Afwezig: Jasper Stobbe, Eray Eroglu

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter