Op de 1e dag van de maand februari mochten de ‘boys’ van JO17-4 aantreden tegen Sp. Overdinkel JO17-1, een degradant uit de 1e klasse.

De voorbereidingen op en de voortekenen waren niet bepaald gunstig.

In de maand januari werden een drietal oefenwedstrijden met een nederlaag afgesloten:
Op 11 januari 0-2 tegen Sparta JO17-2, goede wedstrijd tegen een betere tegenstander.
Op 18 januari 3-2 tegen Sp. Enschede JO17-1/2, onnodige nederlaag na een 0-2 voorsprong.
Op 25 januari 3-4 tegen Sparta JO17-3, leuke wedstrijd waar we zeker recht hadden op een gelijkspel.

Om uiteenlopende redenen bleken voor de wedstrijd tegen Sp. Overdinkel maar liefst 4 spelers (Safeer, Mark, Lars Berger en Stan) niet beschikbaar. Gelukkig konden we een beroep doen op Bram en Ferdi van JO17-2, die hun eigen wedstrijd deze zaterdag moesten afgelasten vanwege het ontbreken van een (club)scheidsrechter. Een scheidsrechter voor onze wedstrijd was ook niet beschikbaar, maar gelukkig verkeren wij in de omstandigheid dat uw verslaggever in dit soort gevallen de fluit ter hand neemt.

Klokslag 11.30 uur werd er afgetrapt op veld 2 en bleek al snel dat het een wedstrijd zou worden tussen een beter voetballend JO17-4 en een fysiek sterker Sp. Overdinkel JO17-1. Deel 1 van de 1e helft was voor Sparta dat door een geweldige afstandsschot van Sven op een 1-0 voorsprong kwam. Deel 2 van de 1e helft was voor Sp. Overdinkel, ze wonnen meer duels en kwamen op dat moment terecht terug op een 1-1 ruststand.

In de 2e helft nam Sparta het heft weer in handen en kwam halverwege op een 2-1 voorsprong door Lars de Man die een prima pass van Bram beheerst afrondde. Sp. Overdinkel probeerde het nog even maar het was Thijs die 10 minuten voor tijd na voorbereidend werk van Lars de Man zorgde voor de beslissing (3-1). Een terechte overwinning en een mooi begin van deze voorjaarscompetitie.

Volgende week zaterdag wacht ons een uitwedstrijd tegen Sportlust Glanerbrug JO17-1, een mooie gelegenheid om revanche te nemen op de geflatteerde 2-5 nederlaag eerder dit seizoen.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter