Na onze hoopvolle start van de voorjaarscompetitie volgden 2 nederlagen:
Eerst een onnodige nederlaag in Glanerbrug tegen Sportlust JO17-1 (3-2).
Hierna een 3-0 verlies tegen Victoria ’28 JO17-3, tot stand gekomen in een 2e helft waarbij we letterlijk van het veld geblazen en gespoeld werden. Bovenop dit verlies liep Mark bij een ongelukkige landing een breuk in zijn voet op en zit hierdoor de komende 6 weken met zijn onderbeen in het gips.

Op de eerste mooie zaterdag van de maand maart konden we revanche nemen in een thuiswedstrijd tegen Achilles ’12 JO17-2. Op een zwaar bespeelbaar veld 5 trapten we om 13.15 uur af.

In de eerste helft matig spel van beide kanten. JO17-4 had wel een licht overwicht maar wist nauwelijks tot (grote) kansen te komen. Een spaarzame uitval van Achilles ’12 leidde tot de 0-1, vlak voor het rustsignaal volgde de terechte gelijkmaker van Lars de Man (1-1).

In de rust wat stevige woorden en teleurstelling over met name ons eigen niveau. Een paar omzettingen in de opstelling volgden waarbij onder andere Sven weer terugkeerde op zijn vertrouwde positie rechts voorin.
In de eerste fase na rust weinig verandering in het spelbeeld. Achilles ’12 kwam op een 1-2 voorsprong na een prima individuele actie van hun linksbuiten. Hierna vond Sparta het welletjes en vocht zich terug in de wedstrijd. Eerst was het Sven die de gelijkmaker (2-2) verzorgde en uiteindelijk bracht Lars de Man met zijn 2e treffer deze middag JO17-4 op voorsprong (3-2). In de laatste fase van de wedstrijd probeerde Achilles ’12 nog wat te forceren maar bleef Sparta vrij eenvoudig op de been.

Samenvattend een benauwde overwinning maar wel de eerste waarbij een achterstand, in dit geval zelfs 2 maal, werd omgebogen in winst.

Volgende week wacht ons een uitwedstrijd tegen angstgegner Quick ’20 JO17-4. Na onze smadelijke nederlaag in de najaarscompetitie hebben we hier nog wel wat recht te zetten.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter