Nu het bekeravontuur er op zit, kunnen we ons volledig concentreren op de competitie. Vandaag uit naar Losser, een ploeg die net als wij, 9 punten uit de eerste 3 wedstrijden wist te halen. Voor de winterstop eisten we een 5-1 overwinning mee naar huis te nemen. Daarmee ligt misscien ook wel meteen het gevaar van onderschatting op de loer. We moesten Atif missen vanwege een blessure maar Siebe Heeringa van JO15-1 kon aansluiten in de 1e helft.

Losser had een andere spelopvatting dan de heenwedstrijd want ze stonden op de kop van de cirkel ons op te wachten en lieten ons de bal. Inmiddels weten onze spelers wel wat ze met een dergelijke situatie aan moeten. Daarmee laten ze ook zien dat we gedurende het seizoen gegroeid zijn. Prima dus.

Na enkele mogelijkheden viel de 0-1 in de 16e minuut. Mitchell kreeg de bal vanuit de omschakeling op het middenveld en stuurde Sam weg en diens pass in de 16 werd netjes binnen getikt door Mitchell. Ondanks het feit dat het bij vlagen echt wel goed is aan de kant van Sparta sluipt er ook wel enige nonchalance in. Een zwak moment op het middenveld zorgde zomaar voor een bal op de paal bij Kay. Die overigens vlak daarvoor al een keer goed redding had moeten brengen.

Sparta krijgt voor rust nog 2 goede kansen, echter het schot van Haytem gaat naast en op het schot van Loek brengt de keeper goed redding.

In de rust bespreken we dat we de bovenliggende partij zijn maar dat het soms er wel heel slap uit ziet en dat we het juist elkaar makkelijker moeten maken.
Simpel spelen, geen hakjes, moeilijke passes in de as van het veld, eenvoudig. Daar krijgen we de complimenten juist voor van het publiek.
We gaan wisselen, Jelmer en Lucas komen erbij en Sam en Diego gaan eraf.

Al direct in de 2e helft moet Kay opnieuw redding brengen bij een counter van Losser, maar het is toch Sparta die een 2-0 voorsprong neemt. Wederom is Mitchell betrokken bij de voorbereiding. Zijn voorzet komt bij Jelmer diens schot gaat nog mis maar Erray kan het afmaken.

10 minuten later is het plots 1-2 en geven we Losser weer hoop, uit een corner wordt met een stuit ingekopt. Onze reserve aanvoerder, Tom Richters, halen we eraf en Siebe mag op zijn vertrouwde linksachterplaats zijn debuut maken in JO17-1. En zal dat ook zeer verdienstelijk doen. Prima gedaan Siebe!

Losser kan niet echt doordrukken en Sparta neemt opnieuw een voorsprong met een marge van 2. En wederom is het Mitchel, hij schoot 4 minuten geleden nog voorlangs en ook een bal van Haytem werd via de keeper over de lat getikt. Nu was er sprake van een mooie en goede aanval met Lucas als degene die Mitchel dus opnieuw in stelling bracht. 3-1.

En een paar minuten later vindt Losser opnieuw de aansluiting, nu is het slap verdedigen aan onze kant dat ervoor zorgt dat Losser de 2-3 kan maken. Gelukkig is het 2 minuten voor tijd definitief afgelopen doordat, wederom Mitchell, betrokken is bij een goal, nu zorgt hij met zijn voorzet dat Losser in eigen goal scoort. Met nog 2 minuten op de klok is het 2-4 in het voordeel van de Spartanen en hebben we de koppositie alleen in de handen en hoeven we die niet meer te delen met Losser.

Volgende week thuis om 12.00 uur tegen FC Zutphen, een onbekende tegenstander voor ons. Maar ook hier gaan we weer voor de 3-punter.

Doelpunten:
16e 0 – 1 Mitchell (Sam)
51e 0 – 2 Erray (Jelmer/Mitchell)
60e 1 – 2
72e 1 – 3 Mitchell (Lucas)
76E 2 – 3
79e 2 – 4 Eigen Doelpunt (Mitchell)

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter