Na de teleurstellende uitslag van vorige week tegen Urk kregen we vandaag de kans om de eerste overwinning te behalen in deze competitie. In Almelo mochten we aantreden tegen Oranje Nassau (ON). Ook zij hadden het eerste duel verloren en dan is het maar afwachten hoe zij uit de startblokken komen. Aan Sparta om het goede veldspel van vorige week daar tegenover te zetten.

Onze vaste assistent scheidsrechter had zich verslapen en gelukkig was Jeroen van den Beld zo aardig om die honneurs waar te nemen, waarvoor dank.

Sparta kwam uitstekend uit de startblokken, we zaten er fel op en we lieten de bal direct goed het werk doen. Het resulteerde in deze beginfase in een aantal kansen waarbij de grootste voor Pelle was, echter zijn schot ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Ook de vrije trap van Bob wist door de keeper gekeerd te worden. Tevens werd een goed ingeknikte kopbal van Loek van de lijn gehaald en was Loek opnieuw gevaarlijk met de kop, maar die bal eindigde op de deklat van ON.

De grootste kans om de voorsprong te nemen was na 19 minuten voor Pelle, echter 1 op 1 met de keeper trok de keeper aan het langste eind. We voetballen wederom goed, het veldspel is vanuit achter en op het middenveld verzorgd. In de voorste linie zijn we te onnauwkeurig in de afwerking en is het rendement te laag.

We hebben een penalty nodig om de voorsprong te nemen in de 23e minuut, goed doorgaan van Bob die met een overtreding in het doel wordt geduwd betekent dat we mogen aanleggen vanaf 11 meter. Bob neemt zijn verantwoordelijkheid en scoort de verdiende 1-0.

Het krachtsverschil is groot en de 1-0 voorsprong doet geen recht aan de verhoudingen op het veld. In de 34e minuut moet Tobias zelfs, ten koste van een gele kaart, een overtreding maken, de daarop volgende vrije trap van ON wordt prima verwerkt door Kay.

In de 37e minuut verdubbelen we dan wel de voorsprong. Goed doorgaan van Siebe aan de linkerkant en diens voorzet belandt bij Loek die het balletje voor het intikken heeft. 2-0. Met deze stand zullen we de kleedkamer wel opzoeken, echter Bob heeft in de 39e minuut nog een goede voorzet in de benen en weet Steven te bereiken. Steven draait goed weg bij zijn tegenstander en schiet de bal in het kruis. Mooie goal en dan nu wel de ruststand van 3-0 op het bord.

We nemen de thee (ranja) tot ons met deze 3-0 voorsprong en we weten dat het de minimale weergave is van het krachtsverschil. We bespreken dat we enorm veel ruimte hebben, dat ons veldspel goed is maar dat we voorin te veel laten liggen. Ook in die linie moeten we meer vanuit de beweging voetballen. Meer afdwingen en nauwkeuriger met de bal en de kansen omgaan. We brengen Daan voor Pelle.

Met de start van de 2e helft legt ON aardig wat energie in de wedstrijd. Het is hun enige kans en hoop om snel een goal te maken en daarmee terug in de wedstrijd te komen. Ook al beginnen de Spartanen wat slapper aan de 2e helft, dan nog komen we niet echt in gevaar.

Na 3 minuten in de 2e helft halen we uit voorzorg Siebe (liesblessure) eraf en brengen we Bram en 2 minuten later komt ook Ruud erbij voor Steven. ON krijgt nog een grote kans om op 1-3 te komen, en gelukkig gaat het schot voorlangs. Vanaf hier pakken de withemden het weer op en lopen we uit naar de eindstand 5-0.

Eerst de 4-0, waarbij slecht uitverdedigen van ON ons in stelling brengt en Ruud goed het overzicht bewaard en Lucas laat scoren. De 5-0 komt van de voet van Loek, zijn tweede van de middag, uit een pass van Daan.

Met deze voorsprong neemt Sparta wat gas terug en kan ON niet meer brengen dan ze al deden. ON gelooft er al een tijdje niet meer in. Noemenswaardig is nog wel de gigantische pegel van Bram die maar rakelings langs de kruising gaat van het Almelose doel.

Een prima overwinning van JO17-1 en zij spoelt daarmee de nare smaak weg van de uitslag van vorige week. Wederom goed veldspel en ook nu uitgedrukt in een goede en duidelijke uitslag. Volgende week thuis tegen Hulzense Boys om 12.00 uur op het Hoofdveld.

Scoreverloop:
19e 0-1 Bob (penalty)
37e 0-2 Loek (Siebe)
39e 0-3 Steven (Bob)
56e 0-4 Lucas (Ruud)
64e 0-5 Loek (Daan)

Opstelling:
Kay Klaaskate, Sil Deuzeman, Tobias Mönnink, Sven Hagels, Siebe Heeringa, (Bram Kremers/45), Lucas Douwsma (A), Bob Fransen, Olen van den Beld, Pelle Maasdam (Daan Winkel/40), Loek ten Bos en Steven Veereschild (Ruud Meijer/45)

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter