Na tweemaal 4-4 en een weekend carnaval Ă©n een weekje wintersport konden we op een kille woensdagavond de competitie voortzetten. Dit maal is de tegenstander Rood Zwart uit Delden.

In de wedstrijdbespreking hebben we de beide wedstrijden die in 4-4 eindigden er nog maar eens bijgehaald. Volgens de staf ligt het gevaar van onderschatting ook vandaag op de loer. Luctor et Emergo had met 3-0 verloren van Avanti Wilskracht en Vroomhoopse Boys is “slechts” een eerste klasser. Voor de goede order, van beide wisten we niet te winnen. Daarom was het strijdplan helder, heel fel beginnen, en zorgen dat wij in balbezit zijn. Als wij de bal hebben, kan de tegenstander niet scoren.

En we begonnen heel fel, we zaten er bovenop en al ná 45 seconden was het een mooie voorzet van Mick die Jip prima op het hoofd liet vallen richting de verre hoek en we stonden met 1-0 voor. Prima begin en conform afspraak. Het spel golfde een beetje heen en weer en slap ingrijpen aan onze defensieve rechterkant zorgde ervoor dat we een tegengoal kregen in de 11e minuut, 1-1

We waren niet van slag en vlak na de tegentreffer wisten we 2 goede kansen te creëren, eerst een schot van Jip. Deze was iets te zacht, uit de draai, ingeschoten en vlak daarna een schot van Jonas dat over het doel vloog. Maar in de 15e minuut mocht Jip zijn tweede treffer op het wedstrijdformulier laten noteren. Het was Mats die in de kluts de bal op een of andere manier bij Jip kreeg en deze haalde uit. 2-1

Ook Rood Zwart was niet onder de indruk van de tegengoals. Zij gingen gewoon op zoek naar de gelijkmaker. Wel hanteerde men veel de lange bal waar wij toch in de achterste linie wat moeite mee hadden. Het grootste gevaar tot dan toe kwam wel uit een vrije trap, deze ging langs alles en iedereen, dus Wout hoefde niet in te grijpen.

Dan moest Max er af, het schoot hem in de rug en we konden Tijn voor hem brengen. Helaas kregen we op precies 40 minuten de 2-2 tegen, wederom via onze rechterkant waar we niet goed staan, weet Rood Zwart te scoren. Vlak hierna hebben wij nog een mogelijkheid maar wederom gaat het schot van Jonas hoog over. We zoeken de thee dus op met een 2-2 ruststand.

Jip heeft ook last van zijn rug en moet eraf, we wisselen hem voor Miguel. We vragen aan het team of er vandaag wat te halen valt en iedereen is hiervan overtuigd. We doen het redelijk, maar het is te slordig. Soms even gewoon wat rustiger aan de bal zijn en beseffen dat niet elke bal naar voren hoeft. Balbezit in de ploeg brengt rust en hoe langer je balbezit hebt hoe meer ruimte er uiteindelijk gaat ontstaan. Vol goede moed de tweede heft dus in.

Als snel wordt duidelijk dat Rood Zwart zich meer laat inzakken, hierdoor worden de ruimtes op hun helft kleiner en kleiner en komen zij er snel uit met tegenstoten. Hier hebben we geen antwoord op. Al na 3 minuten krijgen we de eerste waarschuwing, een bal op de lat bij Wout. Stroperig kabbelt de wedstrijd voort. We zijn geen schim meer van het team in de eerste helft en Rood Zwart voelt zich met de minuut sterker en sterker worden.

In de 56e minuut is het dan raak. Verdiend komt Rood Zwart op 2-3. Helaas net nadat we Duuk van Riel hebben gebracht voor Mats. En 5 minuten later volgt de genadeklap richting 2-4. Gezien het wedstrijdbeeld in de 2e helft gaan we dit niet meer rechttrekken. Rood Zwart loopt nog uit naar 2-5 en stapt met een verdiende overwinning van het veld.

Helaas voor ons, nu 3 gespeeld en 4 punten. Deze wedstrijd en met name de 2e helft baart zorgen. Wellicht kunnen we onze rug rechten a.s. zaterdag tegen Victoria. In een eerdere ontmoeting wisten we de groen-witten uit Enschede Zuid te verslaan, maar dat is geen zekerheidje vooraf.

Opstelling:
Wout, Max (30. Tijn), Mick, Douwe, Lucas, Jonas, Mats (55. Duuk van R.), Abgar, Jip (40. Miguel), Duuk H, en Lorenzo

Scoreverloop:
1. 1-0 Jip (Mick), 11. 1-1, 15. 2-1 Jip (Mats), 40. 2-2, 56. 2-3, 61. 2-4 en 72. 2-5