Na enkele oefenwedstrijdjes zijn we nog niet beland in de fase dat we al een homogeen team zijn en zijn we dus nog zoekende naar de juiste samenstelling in het team.
We hebben gelukkig ook de bekerwedstrijden nog om flink te oefenen.

Vandaag was het dan de tijd voor de eerste bekerwedstrijd, we zijn ingedeeld in een poule van 3 met ATC65 en Achilles Enschede. ATC65 gaan we ook tegenkomen in de competitie. En aangezien we vandaag in Hengelo mogen aantreden tegen ATC65 kunnen we ook zien waar we staan op dit moment.

ATC65 is een grote vereniging, meestal houdt dat in dat er goed team op de been kan worden gebracht en we zullen veel van dit soort teams, met vooral 2e jaars spelers, tegenkomen in de competitie. Ons eigen team is voornamelijk 1e jaars en dat bepaalt al mede, voor een deel, de wijze van ons eigen spel.

Als we het fysiek af moeten leggen dan betekent dat voor ons dat we uit de duels moeten blijven, snel moeten spelen en ook vooral nauwkeurig moeten spelen. Zo lang mogelijk de bal in de ploeg houden en rustig samen spelen naar je medespelers met hetzelfde kleur shirt. Daarnaast is het van essentieel belang dat elke speler energie in de wedstrijd stopt, daar ligt de prioriteit en daar wordt het meest op gelet door de staf. Dat was ook het wedstrijdplan van vandaag.

Om 12.15 uur trappen we af en de eerste 10 minuten is het vooral kijken en afwachten van beide kanten. De eerste redding van Wout vindt pas ná 10 minuten plaats, een schuiver wordt keurig naast getikt. Ook belandt er een bal op de bovenkant van de lat en na 20 minuten spelen, moet Wout opnieuw redding brengen. 2 minuten later gevolgd door Douwe die de bal van de lijn moet halen. Daarmee is het spelbeeld verteld. ATC65 is de bovenliggende partij maar echt gevaarlijk worden ze nog niet. Wij kunnen niet echt een vuist maken en lopen door het vele balverlies vooral achter onze tegenstander aan.

ATC65 komt dan ook in de 35e minuut verdiend op voorsprong, een korte corner en de speler krult de bal mooi over Wout in de verre hoek. We zijn niet echt van slag en pakken de draad wel op. Een bal in de diepte van Max wordt door het centrale duo van ATC gemist en Miguel gelooft er wel in. Hij weet op slinkse wijze zijn verdediger en de keeper te verschalken en zo staat het met het rustsignaal van de scheidsrechter 1-1 op het bord.

In de rust bespreken wat we vooraf hadden bedacht in het wedstrijdplan en dat het niet goed uit de verf komt. We hebben te snel balverlies, we spelen onnauwkeurig en staan te ver van onze tegenstanders. We wisselen; Sep, Duuk en Zaid komen erbij en Max, Ewan en Zakarios mogen eraf.

Reeds na 4 minuten in de 2e helft krijgen we een penalty tegen. Een kopbal van ATC komt op de hand van één van onze verdedigers en de scheids legt de bal op de stip. 2-1. Het komt ons spel niet ten goede. ATC doet er een tandje bij en wij hadden al moeite. In de 55e minuut wordt de stand dan ook 3-1 en ruikt ATC bloed. En 5 minuten na de 3-1 volgt er een 2e penalty. Dezelfde nummer 11 van de eerste penalty mag aanleggen en mist niet. Stand 4-1. We brengen Max weer in en de moegestreden Lucas gaat eraf. 5 minuten later volgt er wederom een penalty en weer mag nummer 11 het proberen en wederom mist hij niet. 5-1.

Uiteraard is de wedstrijd nu gespeeld. ATC scoort nog 2x en de eerste wedstrijd om het “echie” gaan we dus helaas met een 7-1 nederlaag naar huis.

Dat is natuurlijk niet leuk maar we zullen moeten leren van dit soort wedstrijden. Denk aan ons wedstrijdplan voor deze wedstrijd en iedereen zal voor zichzelf goed moeten nadenken of hij genoeg energie in de wedstrijd heeft gestoken.

Maandag hebben we een oefenwedstrijd tegen FC Vestsjaellland uit Denemarken om 20.00 uur op veld 1 op Sportpark Schreurserve (thuis). Dan kunnen we opnieuw oefenen en werken aan de juiste samenstelling in het team.

Dank aan Edo en Arjan voor het vlaggen.

35. 1-0, 40. 1-1 Miguel (Max), 44. 2-1, 55. 3-1, 60. 4-1 65. 5-1, 68. 6-1 en 70. 7-1