De verwachtingen waren hoog gespannen. Er was een goede voorbereiding gedraaid met goede resultaten en de beste wedstrijd in de voorbereiding ging onverdiend verloren tegen het veel beter geachte Quick 20. Kortom, we waren er klaar voor.

De eerste bekerwedstrijd stond op het programma. De gastheer was KVV Losser, een ploeg uitkomend in de hoofdklasse.
De routine van de warming-up werd opgepakt en misschien ging het daar al wel mis, een voorbode?
De trainer liet in de kleedkamer, vlak voor het begin, zijn ongenoegen over de slapte waarmee de warming-up werd beleefd al blijken.

Toch was er een flitsende start, reeds na 30 seconden kon Steven al vrij op goal schieten maar kon de keeper nog redding brengen. Een goede minuut later een gelijke situatie bij ons maar Wout hoefde hier niet in te grijpen. Sparta had het balbezit en Losser zakte behoorlijk in. Het was een standaardsituatie dat ervoor zorgde dat er een terechte voorsprong op het bord kwam. Een vrije trap van Pelle werd losgelaten door de keeper en Beau was er als de kippen bij om de 0-1 in te tikken.

3 minuten later had Tim de 0-2 op zijn schoen, echter de keeper kon met een mooie redding zijn fout bij de 0-1 herstellen. Het duurde vervolgens 15 minuten waarbij Tim opnieuw een kans kreeg en de keeper er wederom niet goed uitzag, echter de bal ging hoog over.

Het eerste blessuregeval dient zich aan. Sven moet het veld verlaten en Niels is zijn vervanger. Er valt nog een mooie aanval van Sparta te noteren waarbij de kopbal van Pelle rakelings over gaat. We gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

Bij aanvang van de tweede helft kwam Losser een stuk feller uit de kleedkamer. Het is Tim die een bal van de lijn moet halen om de 1-1 te voorkomen. Zelf komen we nog tot een mooi schot van Daan maar de keeper weet hier wel de redding te brengen.

Maar 12 minuten na rust is het dan toch raak voor de gastheren. Uit een corner wordt er niet goed door gedekt en valt de 1-1. Ons tweede blessuregeval dient zich aan. Ook Ruben moet er geblesseerd af en we brengen Noah. Echter voordat we goed en wel in de gaten hebben hoe we gaan staan komt Losser eruit met een counter en scoren ze de 2-1.

Daarna wordt het er niet beter op van beide kanten. Sparta is erg onnauwkeurig en het spel wordt rommeliger en rommeliger. Tevens maakt de ploeg een vermoeide indruk. Losser daarentegen gebruikt het fysiek waar we niet goed genoeg tegen bewapend zijn. We zijn geïrriteerd en zijn vooral met de omstandigheden bezig en minder met ons zelf. We brengen Cleo nog voor Tim, de derde uitvaller met een blessure.

We komen niet tot uitgespeelde kansen en hebben aan Wout te danken dat we vlak voor tijd nog in de wedstrijd blijven. Hij brengt in een 1 op 1 situatie nog redding. In de irritatie krijgen we zelfs nog een klein opstootje en pakt Steven een gele kaart. Maar het eindsignaal klinkt en we druipen af met een zeer slecht gevoel naar de kleedkamer.

In alle rust op de training maar evalueren en kijken hoe we dit in de toekomst gaan voorkomen.

Volgende week zaterdag is het aan de Boys om het opnieuw te proberen. Thuis wacht dan Quick 20 JO17-2.

Opstelling: Wout, Ruben (53. Noah), Sven (32. Niels) Douwe, Siebe, Tim (60. Cleo), Lucca, Daan, Pelle, Beau en Steven

Scoreverloop: 11. 1-0 Beau (Pelle), 52. 1-1 en 54. 1-2

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter