Punten laten liggen Zaterdag 11 mei 2019

Vandaag was de wedstrijd tegen Achilles E/EMOS JO15-2. Op papier was dit een gemakkelijke wedstrijd. Zij stonden ergens onder in de lijst en wij 2de. De spelers werden gewaarschuwd om er niet te gemakkelijk over te denken gezien zij er alles aan zouden doen om punten van ons af te snoepen.
In de eerste 5 minuten van de wedstrijd werd er te gemakkelijk gevoetbald en kwamen we niet door de linie van de tegenstander. De 5 minuten er na werd er wel gevoetbald en scoorden we meteen de 0-1. Door een overtreding kreeg de tegenstander een vrije trap net buiten de 16. Deze werd met een fraaie krul in het doel getrapt. Na deze tegengoal zoden we eigenlijk de draad weer op moeten pakken, maar dat lukte niet. Tegenstander kreeg in de 1ste helft nog 2 keer een vrije trap waaruit werd gescoord. Ons lukte het niet om te voetballen. Alles wat fout kon gaan ging fout. Daarom de rust in met een achterstand van 3-1.
In de rust werden de speler er op geattendeerd geen overtredingen nabij onze 16 te maken gezien dit alle keren had geresulteerd in een tegen goal. Ze kregen de opdracht mee te gaan voetballen en niet de lange bal te zoeken.
De opdracht was duidelijk en de tweede helft begon goed. Spelers wilden de punten mee naar huis. Al snel werd de 2-3 gescoord. Daarna zakte het weer even weg. Tegenstander wilde tegen alles at het kost de punten behouden en verdedigde met hand en tand. Hierbij werden ze wel wat geholpen door de scheidsrechter. Gelukkig viel ook de 3-3 maar we hadden nog maar weinig tijd om de winnende goal te maken. Ook moesten we er voor zorgen dat we geen tegen goal kregen.
De druk werd nog meer opgevoerd en de laatste 5 minuten speelden we alleen nog maar rondom de 16 van de tegenstander. De ene naar de andere aanval zagen we mislukken. Het was jammer dat de scheidsrechter de wedstrijd af floot toen we nog met een goede aanval in het 16 meter gebied bezig waren. De winnende goal dus niet kunnen maken en dure punten laten liggen.
Achilles E/EMOS – Sparta (3-3)