Vandaag was de wedstrijd tegen de ons bekende Avanti. Dit team kennen we nog van de vorige competitie, de eerste wedstrijd. Zij zijn in die competitie kampioen geworden. Maar vandaag is een andere dag en wij zijn veel sterker geworden, dus we gingen er voor.
We wilden vandaag wat verdedigend spelen ivm de snelle en fysiek sterke voorhoede van Avanti. Het spel moest over de grond en tempo hoog. Dit lukte aardig. Het spel was hier en daar wat slordig bij balaannames en passes. Verder ging het de wedstrijd over en weer, waren gewaagd aan elkaar. Wij kregen hierbij de meeste kansen maar wisten dit niet te verzilveren.
Door het uitglijden van onze keeper bij een terugspeelbal, kwam de spits van Avanti gemakkelijk aan de bal en kwamen we op achterstand. Gelukkig konden we dit nog voor rust gelijktrekken. We gingen de rust in met een stand van 1-1. Dit had ook zomaar 6-3 kunnen zijn.
In de rust werd besproken dat Avanti waarschijnlijk wat agressiever zouden gaan spelen. Dit hadden ze de vorige wedstrijden namelijk ook gedaan. Ons doel was om niet met hun fysieke voetbal mee te gaan, maar gewoon lekker te blijven voetballen en de bal snel rond laten gaan.
De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. Over en weer kansen en speldenprikken. Avanti was inderdaad wat agressiever/feller gaan voetballen. Sparta bleef zijn spelletje spelen en ons ding doen. Hierdoor konden we op een gegeven moment dan ook de 2-1 binnen schieten.
Door deze goal ging Avanti nog fysiek agressiever spelen. De overtredingen die we in de eerste helft niet zagen, werden steeds meer gemaakt. Een doorgebroken speler liet zich van de bal zetten en viel. Omdat hij geen penalty kreeg ging hij mopperen naar de scheidsrechter. (gele kaart en 5 minuten aan de kant). Vijf minuten later weer een doorgebroken speler van Avanti. Er werd vel om de bal gestreden, waarbij de speler van Avanti de verdediger omver duwde. Doordat de verdediger viel was de bal vrij en schoot de aanvaller de bal over de uitgekomen keeper in het doel. We hadden hier de scheidsrechter gelukkig mee. Hij zag een overtreding in de duw van de aanvaller en de goal werd afgekeurd.
De speler was het hier niet mee eens en schreeuwde en schelde de scheidsrechter uit. Gevolg geel en vijf minuten aan de kant. De spelers van Avanti werden steeds kwader en kwader en maakten de ene naar de andere overtreding. Uiteindelijk werden er 4 gele kaarten en 1 rode kaart tegen Avanti getrokken.
Onze spelers konden zich redelijk rustig houden, al ging het heel moeilijk. We haalden het einde voor Avanti de gelijkmaker kon scoren en hielden daarmee de 3 punten in eigen huis hielden. Spannende en aan elkaar gewaagde wedstrijd, jammer voor de kaarten.
Sparta – Avanti (2-1)