Het was niet best”

Zei aanvoerder Daan na de wedstrijd aan de bar tegen mij. Wie voor aanvang van de competitie tegen mij had gezegd dat we tegen ASC’62 geen punten zouden halen, dan had ik dat zeker niet geloofd. Maar zie hier het resultaat 1 doelpunt voor en totaal zes tegen en zero points! Waren de intentie en het geloof voor de wedstrijd nog goed, nou dat was na 90 minuten helaas wel anders.

We begonnen de wedstrijd nog wel enigszins goed met gelijk een grote kans voor onze captain Daan, voorzet van Danny waarna twee verdedigers over de bal maaiden en Daan uit de draai net naast schoot. Maar ASC ‘62 deelde in de derde en achtste minuut al een paar speldenprikjes uit door eerst randje buitenspel een bal naast te schieten en later een voorzet net naast te lopen.

In de zeventiende minuut een op één stapeling van fouten op het middenveld waardoor de spits van ASC ‘62 in een 1 tegen 1 duel met Rob beland en laats genoemde verliest zijn evenwicht waarna de spits vrije toegang krijgt naar ons doel en binnenschiet (0-1). 3 Minuten later hebben we kans op de gelijkmaker, Luuk zet Imar voor de doelman die goed uitkomt en zijn doel verkleint, Imar schiet de bal recht op de doelman af. Afleggen was ook een mogelijkheid maar je moet snel beslissen. De volgende minuten wordt er gestreden van beide kanten maar echt grote kansen blijven uit. Het is een gelijkopgaande wedstrijd.

In de 35 ste minuut nog een schot van Daan die naast gaat en vier minuten daarna nog een grote kans voor ASC ‘62 waarbij de scheidsrechter goed voordeel geeft en het schot op de lat beland. Vlak voor rust komt uit een verre ingooi de bal gevaarlijk in de zestien, nr.13 van ASC ‘62 schiet en Bryan met zijn vingertoppen en nu hulp van de paal blijft het 0-1! Scheidsrechter S.Kiremit fluit, het is rust en de spelers gaan naar de kleedkamers.

Gelijk na rust een goede voorzet van Daan Akkerman waarbij de bal voor de voeten komt van Danny Reinders, hij schiet helaas naast. De druk wordt opgevoerd en Jorn krijgt nog een goede kans op de 1-1 maar helaas. Maar ASC ‘62 krijgt ook nog kansen om de score te verdubbelen, we komen heel goed weg als een voorzet van recht bij de tweede paal in het zijnet wordt gekopt.

Tijdens onze opbouw krijgt de linkeraanvaller van ASC ‘62 de bal met enige geluk mee en schiet, Bryan stopt zijn inzet nog in eerste instantie maar daarna wordt hij als nog binnen geschoten. 0-2! Nu wordt het wel heel lastig, ASC ‘62 zit op rozen en wij proberen er nog wel wat van te maken “maar het was niet best“. Vlak voor tijd nog een zware blessure bij een speler van ASC ‘62, leek op een dubbel geklapte enkel. Spel ligt een aantal minuten stil. De resterende minuten wordt er niet meer gescoord en ASC ‘62 gaat met de volle buit richting Dalfsen.

Opstelling: Bryan Jonkers, Lars Bult, Randy Pater, Rob van Holland (45) Tim ter Huerne, Davide Poledda (27) Tom Weeren, Jorn jonge Poerink, Mika Klepper (72) Alessio Pinna, Imar Bult, Danny Reinders, Daan Akkerman, Luuk de Haan (77) Ali Oulad Ben Lahcen.