In de afgelopen weken is al druk gewerkt aan de voorbereiding voor de trainingen op de woensdag- en vrijdagmiddag voor:
– kleuters
– Spartaantjes
– JO9-3 en lager
– JO11-3 en lager

Met ingang van het komende seizoen wordt door Sparta samengewerkt met FC Noaber. Dit met als doel jonge trainers, leden van Sparta, op te leiden voor het trainen en fluiten van jeugdelftallen en het vervullen van allerlei andere werkzaamheden binnen de club.

Hiervoor zijn jeugdspelers benaderd die in de afgelopen seizoenen bij Sparta hun maatschappelijke stage volbracht hebben.
Deelnemers aan FC Noaber krijgen naast een vrijwilligersvergoeding o.a. cursussen en workshops aangeboden. Dit niet alleen om hun op te leiden als trainers of scheidsrechter, maar ook gericht op oriëntatie op bijvoorbeeld een toekomstige opleiding of werk. Het doel is om op deze wijze jongeren te binden aan de club. Dit project wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Overijssel.

Met ingang van het seizoen 2020-2021 gaan hieraan 12 jeugdspelers van Sparta deelnemen en deze zullen met name ingezet worden voor het verzorgen van trainingen op de woensdag- en vrijdagmiddag. Hilbert Haan en Elize Ooitink zullen de coördinatie op het veld gaan verzorgen en Leon Schmitz zal zorg dragen voor opleiding en stagebegeleiding.

Dit impliceert dat de bezetting van de trainingsstaf bij aanvang van de trainingen nu al goed geregeld is en nog aanvulling zal komen in de vorm van ROC-stagiairs.

Op 14 en 19 augustus zullen de trainers geïnstrueerd worden door Leon Schmitz en dan starten de trainingen voor de JO9, JO11 en Spartaantjes op vrijdag 21 augustus en voor de kleuters op woensdag 26 augustus. De tijden van deze trainingen zijn met ingang van het nieuwe seizoen van 16.30 tot 17.30 uur

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter