Een vereniging waar gevoetbald wordt!! Help mee!

In het afgelopen seizoen werd er helaas minder gevoetbald, maar werd eens te meer duidelijk wat de kracht van de vereniging Sparta is: waar maar enigszins mogelijk werden trainingen doorgezet en alternatieve activiteiten in de vorm van een landencompetities, onderlinge wedstrijden en bootcamps, etc. georganiseerd. Alles mede door en dankzij de inzet van het vrijwillige kader van Sparta. Onvermoeibaar en onvoorwaardelijk, onder vaak lastige omstandigheden: kantine en kleedkamers gesloten, geen competitie/wedstrijden tegen andere clubs, anderhalve meter uit elkaar, geen publiek/ouders toegestaan, etc.

Daar waar andere clubs, vaak noodgedwongen de poort moesten sluiten, bleef die van Sparta zo veel mogelijk open!
Nu staan we aan de start van het nieuwe seizoen en doen we weer een beroep op leden en ouders van jeugdleden om een bijdrage te leveren.

We zijn o.a. nog op zoek naar:
– een lid voor de Jeugdcommissie (coördinatie JO8 en JO9)
– leiders en trainers
– scheidsrechters
– vrijwilligers voor koffiecorner en kantinediensten: 2 uur inzet op bijvoorbeeld een zaterdagmorgen is al welkom
– vrijwilligers voor het gastheerschap/accommodatiebeheer op de zaterdagen (1x per maand een morgen of middag)
– een accommodatiebeheerder voor doordeweekse dagen
– hulp bij schoonmaak van de kantine op maandag en/of vrijdagmorgen

Aan het begin van het seizoen staan we weer voor een fikse uitdaging. Hopelijk is/blijft normaal competitievoetbal onder normale omstandigheden daarbij de norm.

We gaan van 54 naar 61 teams! Dat impliceert nog meer vraag vrijwilligers.

Hiertoe doen we als vereniging een beroep op onze leden (en hun ouders): in een vereniging zijn leden geen klanten, maar zijn we solidair met elkaar. Dat betekent dat je niet alleen rechten, maar ook plichten hebt en dat je als vrijwilliger een taak op je moet nemen. Er is geen sprake van een “wij” die sport aanbiedt en een “zij” die sport afneemt. Een vereniging is juist iets dat je samen doet!

Doe wat voor de vereniging. Meld je aan als vrijwilligers. Dat hoeft niet meteen in de vorm van een wekelijkse verplichting: 1x per maand een morgen fungeren als gastheer/accommodatiebeheer, twee uurtjes koffie schenken in de kantine. Het kan allemaal. Geef aan wat je wilt en kunt en dan geldt: vele handen maken licht werk en samen maken wij de verenging.

Voor meer informatie en aanmelding kun je terecht bij onze verenigingsmanager Tom van Veen tel. 06 86847041 email verenigingsmanager@sparta-enschede.nl

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter