Vorige week hadden we dan eindelijk ons eerste punt binnen gehaald en dat smaakt natuurlijk naar meer. Dan moet vandaag Alcides het onderspit delven in Enschede. De bezoekers uit Meppel spelen wel mee om de hogere plaatsen dus we zullen er een behoorlijke kluif aan hebben.

In het wedstrijdplan bespreken we de standaardzaken maar ook dat we vorige week eigenlijk meer hadden verdiend dan het ene punt. De sfeer is goed en de energie zit in de ploeg en we gaan er voor vandaag.

Reeds in de tweede minuut komen we al op een 1-0 voorsprong en dat is zelfs de eerste keer dat we ĂĽberhaupt op een voorsprong komen deze competitie. Na een fantastische assist van Jip (toch Boys?) was het Mats die beheerst het balletje in het doel kon schuiven. 6 minuten later hebben we een corner die goed wordt voorgezet door Abgar maar we zijn niet attent genoeg in het 5 meter gebied, hier had het zomaar 2-0 kunnen staan.

Na een kwartier spelen krijgt Alcides een grote kans maar via de binnenkant van de paal springt de bal uit het doel. Maar de “Bal ist noch heis” zoals dat zo mooi heet en uiteindelijk vind de aanvaller de kans om te draaien en om de 1-1 aan te tekenen. En eigenlijk zitten we juist in een fase waarin Sparta gewoon goed speelt, zeker in vergelijking tot enkele weken geleden. Eigenlijk spelen we onze beste 30 minuten van deze competitie. Des te zuurder is het dat we na 30 minuten op een 1-2 achterstand worden gezet. Een simpele pass achter onze defensie leidt tot een 1 op 1 situatie met Wout en de aanvaller wint.

Na dit doelpunt zakken we wel iets weg maar het blijft wel een wedstrijd. Een paar minuten voor de thee wordt ons een zuivere penalty onthouden. Duidelijke handsbal in de 16 meter van de bezoekers maar de scheidsrechter wuift het weg.

In de rust geven we aan dat we goed in de wedstrijd zitten en dat we een duidelijke verbetering zien t.o.v. enkele weken geleden. “We doen het dus wel aardig” wat zoveel betekent als we doen het gewoon goed. Wel zien we dat we veel energie steken in balbezit van de tegenstander, we zitten er boven op en we hebben veel duelkracht. Dat is zeer positief, echter diezelfde energie moeten we ook tonen als we zelf de bal bezitten. Inspelen en door bewegen, continu maar weer, het rustmoment tijdens de wedstrijd moet je pakken tijdens vrije trappen en dode momenten. We brengen Pim Bruggink (gastspeler JO15-1) voor Jip, hij was de hele week ziek. En we proberen de gelijkmaker te maken en wie weet zit er wel iets meer in het vat.

Helaas wordt het een saaie 2e helft, Sparta is niet in staat om echte kansen af te dwingen en Alcides speelt het ook niet goed uit. Eigenlijk zijn zij het die iets gevaarlijker zijn vanuit de omschakeling maar ook echte kansen krijgen zij niet.

Wel passen we nog wissels toe. Jonas en Filip (beide ook gastspelers uit JO15-1) komen respectievelijk voor de moegestreden Duuk Hagels alsmede Duuk van Riel en met nog 10 minuten te gaan, brengen we Jip nog een keer voor Lorenzo. We komen er niet meer door bij Alcides en zij maken de wedstrijd “dood” zoals dat zo mooi heet.

In de 2e minuut van de blessuretijd weet Alcides Wout nog te verschalken met een lobje waardoor de eindstand 1-3 wordt. Jammer dat we geen vervolg kunnen geven aan het behaalde punt in Zwolle van vorige week, echter we hebben onze huid duur verkocht en dat geeft toch wel vertrouwen voor de toekomst.

Volgende week geen wedstrijd en dan hebben we nog 2 uitwedstrijden voor de boeg. Eerst op 26 november naar Lichtenvoorde en dan 10 december de laatste uitwedstrijd naar Dieren. We hopen natuurlijk nog op volle support.