Ná 2 overwinningen op rij voor onze boys waren de verwachtingen hoog gespannen voor de uitwedstrijd in en tegen Losser. In de bekercompetitie werden we nog kansloos naar huis gespeeld (2-5) maar nu zijn we veel beter op elkaar ingespeeld en we waren in de juiste flow.

Helaas de praktijk pakte anders uit. In de eerste helft waren we niet bij de les, er was weinig beleving en spelvreugde en we waren als team drukker met elkaar en de omstanders dan met het spelletje. Want na een kwartier spelen stonden we al met 2-0 achter en gingen de kopjes al naar beneden. Gelukkig maakten we vlak na de 2-0 via een mooie dribbel van Milan die passte op Boyd die de 16 in ging snel 2-1. Dat gaf ons even weer energie waardoor we weer bij de les waren, maar helaas, vlak voor de thee, scoorde Losser toch nog de 3-1.

In de rust werden er een paar kritische vragen gesteld aan de spelers en met name waar de beleving was, want die hadden de trainers niet kunnen ontdekken. Misschien moeten we toch meer met de wedstrijd bezig zijn, ook al tijdens de warming-up en minder “ouwehoeren”. We spraken met elkaar af wat we beter konden doen en we wisten ook dat we niet kansloos waren en met een goede werklust het tij nog konden keren.

De tweede helft werd er inderdaad met meer beleving en passie gevoetbald en gestreden en dat resulteerde in de aansluittreffer van Sparta. Nu was het Boyd die de pass gaf en was het Milan die vanaf de flank de bal over de keeper in het doel kreeg. 3-2.

Nu werd het een strijd op het middenveld met van beide kanten slordig en soms zelfs paniekerig voetbal. Echter er vielen bijna geen kansen meer te noteren voor de doelen want het spel speelde zich voornamelijk af tussen de twee 16 meter lijnen. Wij waren nog het gevaarlijkst met een schot van Storm dat net over ging.

Vlak voor tijd glipte een bal in onze verdediging erdoor en kon de aanvaller 1 op 1 op Tije af, de aanvaller maakte beheerst af en daarmee was het ook gedaan. We mochten nog 3 minuten proberen de stand te veranderen maar het geloof was verdwenen. We konden dus onze 2 overwinningen niet vervolgen met een derde.

We hebben in ieder geval in de 2e helft laten zien dat we wel met beleving en passie kunnen voetballen en daarom waren de trainers ook tevreden over de 2e helft. Volgende week maar gewoon van de 1e minuut zo aantreden tegen de andere ploeg uit Losser, AJC 96 in deze competitie.