Harde wind en opstartproblemen

Vandaag stond voor JO11-9 de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma, een uitwedstrijd naar vv Rietmolen. Mede door een speciaal voor Arjan aangevraagde aanvangstijd van 10.15 uur hadden we het idee dat iedereen goed uitgeslapen was. Het was even zoeken naar de kleedkamer, maar een oplettende Angelique had deze toch al vrij snel gelokaliseerd. Omdat toch niet iedereen op tijd was, de navigatie van de Mercedes van Thomas kende het dorp Rietmolen niet, zijn we de warming up begonnen met 7 spelers. Gelukkig liet de rest niet al te lang op zich wachten en konden we de wedstrijd starten met een voltallige selectie en een flinke wind over het veld.

De eerste paar minuten is altijd een beetje wennen zo vlak na de winterstop. Spelers moeten elkaar weer even weten te vinden en de automatismen (voor zover aanwezig) zitten er nog niet meteen in. Het resultaat is dan meestal een tegendoelpunt en dat was vandaag niet anders. We stonden een klein beetje niet op te letten zeg maar en een speelster van Rietmolen die stiekem de bal stond op te wachten kon deze zonder enige tegenstand binnen tikken. Geeft niets, we gaan gewoon door. Het leek erop dat Sparta na dit tegendoelpunt wel echt wakker was. Na een paar goede kansen voor onder andere Tim en Luc scoorde Milan op aangeven van Tim de verdiende gelijkmaker.

Toch was het allemaal nog wel een beetje rommelig, dit werd tijdens de time out nog even besproken. Iedereen had zijn eigen positie en het is handiger als we daar een beetje op letten. Het tweede deel van de eerste helft was meteen een stuk beter. Noah kreeg het op de heupen en scoorde de 1-2, 1-3, 1-4 en 1-5 dat ging lekker. Positioneel leek het er ook een stuk meer op dan het eerste deel. Vanaf de kant werd er nog vaak geroepen naar onder andere Luc, die vond dat hij niet goed bediend werd (Tom Boere kan hierover meepraten), dat hij toch niet de bal moest gaan halen maar vooral in de voorhoede moest blijven. Beide armen hoog in de lucht was vaak zijn antwoord, als hij ons al hoorde met een tegenwind van 120 km per uur.

Fuut fuut, rust. Alle spelers werden weer snel bij elkaar geroepen om een paar tips te geven zodat we de tweede helft door zouden gaan zoals we de eerste waren geƫindigd. Toen we ons omdraaiden bleek de tegenstander het veld te hebben verlaten. Na een paar minuten kwam er een leider van Rietmolen met 10 ranja en 2 koffie het veld op, het was rust en we zitten binnen zegt ie. Iets anders als dat wij gewend zijn maar wel top geregeld, vooral de koffie deed het goed.

De tweede helft begonnen we, in tegenstelling tot de wind, wat slap. Rietmolen kwam terug tot 3-5 en we moesten de boel weer wakker schudden. Dit lukte al vrij snel en binnen 5 minuten scoorden we 3 keer. Het mooiste doelpunt kwam op naam van Luc die met een lobje de verdediging en keeper van Rietmolen het nakijken gaf, wereldgoal. Het was duidelijk dat dit de eerste 3 punten zouden worden van 2019. Door doelpunten van Milan, Noah en Tim en een aantal zeer goede reddingen van onze keeper Ties werd de uitslag 3-11. Al met al een goede wedstrijd van onze kant. Over de strafschoppen na de wedstrijd kunnen kort zijn: dit moet beter. Op naar de volgende wedstrijd.