Sparta JO19-1 beleeft een goede voorbereiding. In de serie van oefen- en bekerwedstrijden werden tot nu toe alleen nog maar overwinningen geboekt. Nadat voor de vakantie Victoria ’28 al met 0-5 werd verslagen ging JO19-1 vanaf de zomerstop gewoon door met scoren. Achtereenvolgens Rigtersbleek (5-1), Vroomshoopse Boys (0-5), Vogido (5-1, beker) en Tubantia (4-2) werden verslagen, toch niet de minste tegenstanders. De laatstgenoemde wedstrijd was een serieuze krachtmeting tussen twee ploegen die we gerust als kanshebbers in de competitie mogen beschouwen. Het was een wedstrijd van hoog niveau waarin Sparta uiteindelijk de winst met goed veldspel naar zich toe wist te trekken. Een mooie opwarmer voor de competitie waarin we beide ploegen weer terug zullen zien.

Afgelopen zaterdag was SVZW in Wierden de volgende tegenstander in de bekercompetitie. SVZW heeft een fysiek sterke ploeg en kreeg een goede mogelijkheid om de score te openen. Sparta speelde slordig en onnauwkeurig. Uit een goede dieptepass van Randy Pater wist Nick Bokma toch de score te openen, 0-1 ruststand.

Na rust deed Sparta het beter en hield het SVZW de volle helft onder druk. Het spel was matig, zeker in vergelijking met de voorgaande wedstrijden, maar toch was het voldoende om SVZW eronder te houden. Nick Bokma kreeg de 0-2 kado van de SVZW-doelman en invaller Ruben Aygur scoorde de 0-3 uit een prima aanval.

In de laatste bekerwedstrijd zaterdag staat de poulewinst op het programma. Rigtersbleek JO19-1 heeft ook 6 uit 2 en daarom zal de winnaar uit dit duel mogen doorbekeren. Aanvang 14:30 uur op Schreurserve.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter