Eindelijk was het dan zover, we mochten weer voor “het echie” voetballen. Op het programma de eerste van de 3 poulewedstrijden voor de beker. DETO uit Vriezenveen was de tegenstander van vandaag.

Op een lekker, met zon overgoten, maar winderig veld werd er door de Spartanen afgetrapt voor het nieuwe seizoen. Al snel werd duidelijk dat Sparta meer balbezit zou hebben en dat DETO een wat afwachtende houding hanteerde.
Het duurde 10 minuten voordat de eerste echte kans te noteren viel, uit een combinatie van Loek en Bob kwam een voorzet naar Steven waarbij diens schot geblokt werd. 5 minuten later konden we de eerste schermutselingen voor ons eigen doel noteren, maar echt gevaarlijk was dat niet.

Sparta zette aan en had een penalty verdiend omdat Steven onreglementair werd gestopt bij een doelpoging, echter de scheidsrechter zag het anders. De druk bleef aan en DETO kwam er niet uit waardoor Ole de bal kon veroveren en naar binnen sneed in de 16 en bij de eerste paal zijn schuiver tegen het net zag rollen. 1-0

3 minuten later was het opnieuw raak, Ole die de bal veroverde en met een steekpass Loek bediende, die behield het overzicht en stelde Steven in staat om de 2-0 binnen te tikken. Prima goal.

Een volledig terechte afspiegeling van de verhoudingen op het veld, na net iets meer dan een kwart wedstrijd. Dit leek ook het moment dat je merkt dat je beter bent dan je tegenstander en dat het “misschien” een tandje minder kan vandaag.
Het spel werd wat slordiger en er werd meer en meer in de as van het veld gevoetbald en minder en minder over de zijkanten.

Wel viel er nog een schitterende aanval te noteren dat eindigde met een schot over het doel van Loek, die aanval had op zich meer verdiend.

We gingen rusten met een 2-0 voorsprong, we brachten Pelle voor Daan en de trainers benoemden dat het de eerste 20-25 minuten wel aardig goed was maar dat het wel iets wegzakte en dat de ruimtes op de zijkanten lagen en we dat dan ook vooral moesten benutten.

Na 2 minuten in de tweede helft kon, de ingevallen, Pelle al bijna voor de 3-0 tekenen, goede pass vanuit achter van Sil op Loek en die bracht Pelle in stelling. Na 10 minuten in de 2e helft was het dan wel raak. Nu was het Loek die aan het eind stond van de aanval die via Tobias en Steven was opgezet. Ondanks de voorsprong blijft het rommelig vanuit Sparta zijde bekeken. Er werd te veel in de as van het veld gespeeld terwijl de zijkanten van het veld niet benut worden terwijl juist daar de ruimte ligt.

In de 57e minuut lukt het DETO om bij een zeer zeldzame uitbraak zelfs de 3-1 te scoren, enigszins verrassend maar aan de andere kant kun je zeggen dat ze zeer effectief zijn. Sparta pakt het dan wel weer op en Steven weet zijn tweede goal van de dag te maken. Snelle ingooi van Bob op Loek en die wist Steven te bereiken en die verzorgt dus de 4-1. Inmiddels hadden we ook Bram en Ruben gebracht voor respectievelijk Sven en Siebe.

In de slotfase lopen we met 2 goals van Pelle nog uit naar 6-1, de 5-1 op aangeven van Bob en de assist bij de 6-1 was van Steven. In die slotfase hadden we de mogelijkheid om wellicht zelfs de dubbele cijfers te halen.

Al met al is de 6-1 overwinning natuurlijk prima qua uitslag op zichzelf, echter er zijn wel leermomenten te benoemen. Daadkrachtiger (meedogenlozer) als het gaat om het benutten van de kansen en de goede eindpass, meer benutten van de zijkanten want daar ligt de ruimte en minder gele kaarten, want in deze wedstrijd lopen we zomaar tegen 3 gele kaarten aan en dat is wel heel erg jammer.

Volgende wedstrijd: zaterdag 5 september uit naar Victoria 28 ook om 14.30 uur. Zij speelden 2-2 gelijk tegen Bon Boys.

Scoreverloop:
21e 1-0 Ole van den Beld
24e 2-0 Steven Veereschild (Loek ten Bos)
50e 3-0 Loek ten Bos (Steven Veereschild)
57e 3-1 DETO
62e 4-1 Steven Veereschild (Loek ten Bos)
78e 5-1 Pelle Maasdam (Bob Fransen)
80e 6-1 Pelle Maasdam (Steven Veereschild)

Opstelling:
Kay Klaaskate, Sil Deuzeman, Tobias Mönnink, Sven Hagels (50″ Bram Kremers), Siebe Heeringa (50″ Ruben Bos), Lucas Douwsma (A), Daan Winkel (40″ Pelle Maasdam), Ole van den Beld, Steven Veereschild, Loek ten Bos en Bob Fransen

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter