Ná de teleurstellende wedstrijd van vorige week tegen Victoria konden we ons zelf deze week revancheren tegen de rood/groenen in Haaksbergen, Bon Boys JO17-1.

Met een korte wedstrijdbespreking waarbij de nadruk lag op zijkanten zoeken, goed inpassen en snel spelen , dus precies datgene waar we afgelopen donderdag voor de training middels de video ook mee bezig zijn geweest, begonnen we goed aan de wedstrijd.

Na 3 minuten hadden we al 3 corners gehad waarbij we in de rebound al 1 a 2 mogelijkheden konden noteren. Het was wel duidelijk dat we deze wedstrijd een veldoverwicht zouden gaan krijgen.
Het duurde echter tot de 20e minuut dat we het overwicht ook uit konden drukken in de score. Door wederom goed druk naar voren te zetten kon Lucas de bal veroveren en kon hij Loek vrij voor de keeper zetten. En Loek wist hier wel raad mee, een simpele schuiver en 0-1 op het bord. Direct vanaf de aftrap kregen we al een goede kans op de 0-2 voorsprong maar de vrije trap van Ole belandde in de muur.

We spelen op de helft van de tegenstander en die is niet bij machte om hier veel tegen in te brengen. We krijgen meerdere mogelijkheden en kansen waarbij een vrije trap, dit keer van Tobias, maar rakelings overgaat. En nog een grote kans voor Loek maar die wilde de goal zelf maken, waar even breed spelen op Steven eigenlijk de beste oplossing was geweest.

Na 30 minuten lopen we uit naar 0-2, de mooiste goal van de middag. Een aanval over zeker 6 schijven zonder dat Bon Boys maar iets in kan brengen. Uiteindelijk belandt de bal bij Bob die keurig breed speelt en Steven kan de bal in het lege doel tikken. Prima aanval en dito goal.

5 minuten voor de rust noteren we de eerste echte aanval van Bon Boys echter Kay weet prima redding te brengen en vanuit de uitgooi van Kay op Bob, die een geweldige pass verstuurt naar Loek scoort Sparta de 0-3. En met deze stand gaan we ook rusten.

In de rust geeft Geerco aan dat het wel aardig gaat, wat zoveel betekent als “we vinden dat jullie goed spelen”. Natuurlijk zijn er puntjes te benoemen maar die zijn meer van individuele aard en vergeleken met vorige week ziet het er gewoon goed uit wat we lieten zien in de 1e helft. We halen Bob eraf en brengen Ruud.

We starten de 2e helft op dezelfde wijze zoals we de eerste helft afsloten. We gaan door met het goede spel en reeds naar 5 minuten is het 0-4. Uit een corner van Tobias weet Lucas met een prima kopbal te scoren. Wedstrijd is gespeeld.

Daan en Ruben worden gebracht voor respectievelijk Steven en Siebe. En aan de kant maken we ons op voor een hogere uitslag. Helaas weten we gedurende de 2e helft niet meer tot scoren te komen, hoewel we wel genoeg kansen creëren. En als we dan toch scoren wordt de 0-5 van Pelle, onterecht afgekeurd.

Met het verstrijken van de tijd naar het eindsignaal wordt het allemaal wel wat slordiger maar de overwinning zat ook al in de pocket en Bon Boys kan op geen enkele wijze echt gevaarlijk worden. Hoewel Bram toch nog één keer erg kordaat moest ingrijpen, maar hij deed dat doortastend en zo spelen we de eerste wedstrijd van deze voorbereiding/bekercompetitie met 0 tegengoals.

Doordat de wedstrijd Deto – Victoria in 3-3 eindigt, betekent het dat De Spartanen deze voorronde van de bekercompetitie als eerste eindigt in de poule en bekert daarmee dus verder.

Volgende week begint het dan helemaal echt weer. De eerste competitiewedstrijd en dat dan ook maar direct tegen een, vooraf ingeschatte titelkandidaat, URK. Aftrap om 14.00 uur op Sportpark Schreurserve en dan weten om 15.45 uur waar we staan met dit team. Dus alle support is wederom van harte welkom.

Scoreverloop:
20e 0-1 Loek ten Bos (Lucas Douwsma)
30e 0-2 Steven Veereschild (Bob Fransen)
35e 0-3 Loek ten Bos (Bob Fransen)
45e 0-4 Lucas Douwsma (Tobias Mönnink)

Opstelling:
Kay Klaaskate, Sil Deuzeman, Tobias Mönnink, Bram Kremers, Siebe Heeringa ( 50“Ruben Bos), Lucas Douwsma (A), Bob Fransen (40“ Ruud Meijer), Ole van den Beld, Pelle Maasdam, Loek ten Bos (70“ Bob Fransen) en Steven Veereschild (50“ Daan Winkel).

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter