17 november alweer en ook alweer de 8e competitiewedstrijd voor onze boys van JO13-3. Vandaag verwelkomen we AJC ’96, een team dat slechts 1 punt onder ons staat en die we dus met winst op 4 punten kunnen zetten. Op papier dus aan elkaar gewaagd maar wellicht kunnen we ons thuisvoordeel benutten met het in grote getale opgekomen publiek.

We gingen voortvarend van start en de ene na de andere kans werd genoteerd, we misten ietwat aan scherpte en de keeper van AJC ’96 was erg goed.
Waar we eigenlijk met de rust al met minimaal 3-0 voor hadden moeten staan, was het slechts 0-0.

In de korte rustpauze spraken we af dat we ons zelf wel moesten belonen voor ons goede spel want dat hadden we echt wel verdiend na deze goede eerste helft. Er werd goed gevoetbald en goed samen gespeeld, terwijl ook sommige individuele acties oogstrelend waren voor het publiek.

We gingen dus met vol goede moed de 2e helft in maar het tij was gekeerd. In de eerste 10 a 15 minuten van de eerste helft was het toch echt AJC ’96 wat het wedstrijdbeeld bepaalde. Gelukkig stond onze verdediging solide en konden we de nul houden, zoals dat zo mooi heet.

Na 15 minuten in de 2e helft kreeg Sparta weer wat meer grip op het spel en dat leidde dan ook tot de
1-0 van Mikolaj, echter we waren er nog niet zeker van en AJC ’96 voelde zich ook nog zeker niet definitief verslagen. Maar zonder al te veel moeite hielden we stand. En het was uiteindelijk een snelle ingooi van Tijn op Storm die met de juiste pass Dani de 2-0 kon laten scoren. Nu was de wedstrijd gespeeld. We hebben het goed gedaan vandaag en ons zelf voor vorige week zeker gerevancheerd.

Volgende week mogen we naar Lonneker, tegen de plaatselijke S.V. (LSV) zij staat dan weliswaar derde maar kregen deze speelronde met 5-0 klop van Achilles. Bij winst gaan we over LSV heen want ze hebben maar 1 punt meer dan ons, aan de andere kant zullen zij zich willen revancheren voor deze 5-0 nederlaag. Kortom ook in de 9e speelronde staat er weer voldoende op het spel om voor te spelen.

Het zou geweldig zijn als we ook volgende week weer veel publiek aan de zijlijn (zie foto) mogen verwelkomen ondanks het koude weer en het late tijdstip van 13.35 uur.