Na de ontgoochelende nederlaag van vorige week tegen BWO JO17-1 kregen de boys de kans om zich te revancheren tegen, opnieuw een team uit de top 5,
KV Losser. We moesten Haytem missen vanwege griep en ook onze vaste grensrechter, Mustafa, was afwezig en werd vervangen door niemand minder dan
R. Douwsma, eveneens een topper en waarvoor dank.

We begonnen wat defensiever dan we tot nu toe gedaan hadden maar uiteraard met wel alle intenties zoals we die gewend zijn, dus een overwinning als uitgangspunt. De 1e helft verliep niet veel anders dan de wedstrijd van vorige week. Een erg slordig en onnauwkeurig Sparta. Hierdoor is er snel balverlies en moeten we te vaak achter de tegenstander aan i.p.v. andersom. Echter Losser was niet veel beter in de uitvoering. Hierdoor viel er weinig te beleven langs de kant en veel warmer werd het publiek er ook niet van. Na 26 minuten viel er plots uit het niets een goal te noteren. Een schot van buiten de 16 werd niet helemaal goed beoordeeld en zo stond het zomaar 1-0 voor de thuisploeg.

Het eerste gevaar van Sparta kwam 2 minuten later, maar meer dan een gesmoord schot van Mitchel was het niet. Toch viel er vlak voor de thee wel te juichen voor de withemden uit Enschede. Een sneaky, maar goed uitgevoerde counter leidde tot de 1-1. De snelle uitbraak eindigde met een pass van Sam bij onze Mitchell en die schoot prima de 1-1 binnen.

In de rust werd aan het team gevraagd wat zij zelf vonden dat niet goed was en/of er beter kon. Het is dan fijn om te horen en mooi om te zien dat de ploeg als geheel donders goed weet waar het aan schort. Met name de onnauwkeurigheid in de passing en de aannames werden benoemd en dat zouden we dan ook echt beter gaan doen in de tweede helft. Wel brachten we Loek voor Jelmer en moesten we op meerdere plekken schuiven.

De tweede helft begon desastreus voor de thuisploeg. Een te korte terugspeelbal vanaf de aftrap werd na 5 seconden onderschept door Mitchell en die schoof de bal langs de keeper op de paal en in de rebound kon de verdediger van Losser niet veel anders doen dan een ultieme redding brengen met de hand. Hiermee was het na 15 seconden in de 2e helft 10 tegen 11, de verdediger kreeg rood. Mitchell nam de toegekende penalty en faalde hierin niet en stond er 1-2 op het bord.

Dit gaf de burger moed. Het leek erop dat Sparta de voorsprong nodig had om het voetbal te laten zien dat we willen en kunnen. Reeds 5 minuten na de 1-2 was het opnieuw raak. Een uitstekende interceptie van Loek op het middenveld, vervolgens prima voetbal van Sam en Eray, waarbij de laatste Mitchell in stelling bracht die nummer 3 van de middag scoorde (1-3). Het werd zelfs 1-4, eerst werd het schot van Mitchell nog gekeerd maar Ali was er als de kippen bij en in de rebound mocht hij zijn goaltje meepikken. Dit geeft ons de gelegenheid om ook Ruben voor Tom te brengen.

Even later worden we opgeschrikt door een knieblessure van Bob, zonder tegenstander in de buurt, verdraaid hij zijn knie en kan niet verder spelen. Gelukkig hebben we Erik ten Bos in onze vaste supportersgroep die ondersteuning kan bieden (waarvoor dank) maar in de wedstrijd is het wel weer 10 tegen 10.

Het geloof in een goede afloop bij Losser bleek al verdwenen en Sparta voelde zich gesterkt door het vertoonde spel in de 2e helft. Het hoogtepunt van de wedstrijd was dan ook het mooie “one-touch” voetbal van een 6-tal Spartanen om uit de drukte van het middenveld te komen. Dit was gewoon zeer goed.

2 minuten voor tijd loopt de score nog op tot 1-5, een pass van Sam op Mitchell is direct onder controle en met een van richting veranderd schot scoort Mitchell zijn 4e van de middag.

Na een slechte wedstrijd vorige week en ook niet bijster goede 1e helft hebben de Spartanen wel degelijk in deze tweede helft laten zien wat ze kunnen en een goede score neer gezet. Volgende week wacht thuis Rigtersbleek. Een overwinning dan, betekent dat de top 5 in deze competitie zich aftekent van de rest van de competitie.

Doelpunten:
26“ 1-0
39” 1-1 Mitchell (Sam)
41” 1-2 Mitchell (penalty)
46” 1-3 Mitchell (Eray)
59” 1-4 Ali (Mitchell)
78” 1-5 Mitchell (Sam)

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter