Sparta is onlangs in gesprek getreden met Peter van Meerten van Passend Voetbal. Hij begeleidt in Enschede al jarenlang een tweetal trainingsgroepen (6 t/m 12 jaar en 12 t/m 18 jaar) waar jeugdspelers, die in het reguliere voetbal zijn of haar plekje niet hebben gevonden, een kans wordt geboden om te voetballen. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld deelnemers met autisme, ADHD, een licht motorische beperking of gedragsproblemen. Het doel van passend Voetbal is om de deelnemers, daar waar mogelijk, voor te bereiden op het reguliere voetbal en als dit niet kan, een vangnet te creëren waarbij de kinderen eenmaal per week onderling kunnen trainen en wedstrijden kunnen spelen.

Peter van Meerten heeft om gezondheidsredenen besloten om zijn werkzaamheden voor Passend Voetbal in Enschede af te gaan bouwen en zorgvuldig over te dragen aan Sparta.
Het bestuur van Sparta staat hier open voor en heeft besloten om de haalbaarheid te gaan onderzoeken. Eerste belangrijke voorwaarde vormt het vinden van een aantal (4) geschikte trainers. Belangrijke eigenschappen zijn: affiniteit en enige ervaring met de doelgroep, empathisch, structureel,  humor,  begripvol  en Out-of-the-box kunnen denken. Sparta biedt een passende (vrijwilligers-) vergoeding en begeleiding.
Belangstelling? Neem dan voor 27 maart a.s. contact op met Tom van Veen, verenigingsmanager CVV Sparta, tel. 06 86847041 email verenigingsmanager@sparta-enschede.nl.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter