Sinds vorig seizoen is er bij Sparta sprake van gescheiden inzameling van afval in de volgende componenten: P(lastic) M(etalen) D(rankverpakkingen: m.n. Blikjes), Statiegeldflesjes en Restafval.
Daartoe staan speciale containers bij de velden, op het terras en in de kantine. Ook in de kleedkamers hangen daartoe speciale bakken.

Deze wijze van inzameling leidt voor Sparta tot een aanmerkelijke besparing op de kosten van afvalinzameling: PMD-afval wordt gratis ingezameld en Statiegeldflesjes leveren zelfs geld op voor de vereniging.

In de afgelopen periode constateren we dat er steeds meer sprake sprake is van “vervuiling”: afval wordt in de verkeerde containers gedeponeerd.

Het gevolg hiervan is dat de containers met PMD-afval en statiegeldflesjes door de inzamelaars geweigerd gaan worden en aangeboden moet worden als restafval, afvalinzameling waarvoor betaald moet worden.

Bij deze de oproep om mee te werken aan de gescheiden inzameling van afval bij Sparta: goed voor de vereniging en goed voor het milieu!

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter