Met voldoende zelfvertrouwen kunnen we de wedstrijd van vandaag tegen Victoria tegemoet treden. Vorige week een duidelijke overwinning op DETO geeft de burger tenslotte moed. Wel moeten we Kay afstaan aan de JO19-1 doordat ze daar 2 geblesseerde keepers hebben en Gijs Spaling zal Kay onder de lat vervangen.

Eigenlijk is het allereerste begin al niet goed, er zijn meerdere spelers gewoon te laat in de kleedkamer, dat mag in deze leeftijdsgroep echt niet meer voorkomen. Maar in de wedstrijdbespreking staan we er maar niet te lang bij stil, want we zullen er wel 11 op moeten stellen. Met wat kleine aanpassingen t.o.v. vorige week gaan we de wedstrijd in. Wederom zien we een grote schare aan supporters langs de lijn, dat is mooi om te zien.

Echter ná 6 minuten gaat het al mis, 1-0 voor Victoria. Gepruts op het middenveld leidt tot een dieptepass bij Victoria en Bram Kremers probeert nog te redden maar het wordt hierdoor een eigen goal. Gelukkig is het 2 minuten later al wel weer gelijk. Een corner van Loek zorgt ervoor dat Lucas eerst nog de keeper treft echter in de rebound is het wel raak 1-1. Er volgen wat kleinere kansjes, noem het mogelijkheden en tot aan de 35e minuut is de grootste kans toch voor Victoria maar Gijs weet redding te brengen.

Na deze kans voor Victoria is het Sparta dat weet toe te slaan. Op de rechtervleugel weet Steven goed ruimte te maken waardoor Loek goed kan door komen en vanaf de achterlijn zet hij Pelle in stelling voor de 1-2. Misschien kunnen we hiermee de rust halen en enkele zaken rechtzetten, want het is niet voldoende wat onze withemden laten zien. Helaas volgt, 2 minuten voor de theepauze, uit een vrije trap, de 2-2 en nog hadden we met een voorsprong kunnen gaan rusten als de keeper van Victoria niet een geweldige redding brengt op een schot van dichtbij van Bram.

We zoeken de kleedkamer op met een gelijke stand en we bespreken de eerste helft. Het is allemaal erg onnauwkeurig en onrustig. Veel misverstanden omdat we geen namen noemen. Veel verkeerde keuzes aan de bal. Intenties zijn goed, uitvoering komt er niet uit. Inspeelpass moet echt beter als ook de laatste pass. We gaan wisselen. Bob er in voor Pelle. Ole erbij voor Bram. Tobias zakt linie

We starten wederom zenuwachtig want het 1e gevaar is voor onze goal en vlak daarna moet Gijs opnieuw redding brengen om de achterstand te voorkomen. We kunnen ons spel niet echt verbeteren in de tweede helft ook al is er wel een mooie aanval te noteren waarbij Loek goed doorzet aan onze linkerkant en zijn voorzet op Steven wordt iets te slap ingeschoten waardoor hij nog van de lijn kan worden gehaald. Na 5 min moet Sil het veld geblesseerd verlaten voor Ruben.

Er volgen 5 minuten waarbij er grote kansen zijn te noteren voor beide doelen. Een goede, snelle aanval van de Spartanen maar Daans voorzet komt net niet aan. Aan de andere kant moet Gijs opnieuw redding brengen en in dezelfde minuut schiet Daan voorlangs.

Sparta zakt verder weg en krijgt 13 minuten voor tijd de deksel op de neus. Goed doorgaan van hun nummer 10, waarbij niet resoluut wordt ingegrepen door ons en er staat 3-2 op het scorebord. We hebben het niet vandaag.
Kunnen we ons nog oprichten voor een goed laatste kwartier?

Een schot van Ole wordt gered. Maar Victoria is gevaarlijker/dreigender en na 2 minuten extra tijd wordt er afgefloten.
Jammer, want bij winst waren we al verder geweest in de beker, nu wordt dat pas volgende week beslist.

Of Victoria nu echt gewonnen heeft door hun goede spel of juist door onze off-day? Het maakt niet, de uitslag is in ieder geval verdiend. We hadden het gewoon niet vandaag.
De inzet was er wel, dat was in orde, echter we kunnen (veel) beter en dat hebben we dus niet laten zien.

Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen. Vroeg in de ochtend opstaan want we spelen reeds om 11.00 uur in Haaksbergen bij Bon Boys.

Scoreverloop:
6e 1-0 Bram Kremers (Eigen Doelpunt)
8e 1-1 Lucas Douwsma (Loek ten Bos)
31e 1-2 Pelle Maasdam (Loek ten Bos)
38e 2-2 Victoria 28
67e 3-2 Victoria 28

Opstelling:
Gijs Spaling, Sil Deuzeman (45″ Ruben Bos),, Bram Kremers (40” Ole van den Beld), Sven Hagels, Siebe Heeringa, Lucas Douwsma (A), Steven Veereschild, Tobias Mönnink , Pelle Maasdam (40” Bob Fransen), Loek ten Bos en Daan Winkel

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter