Deze week mocht JO17-4 op woensdagavond een wedstrijd spelen als praktijkoefening voor de scheidsrechtersopleiding bij de SEO. Tegenstander was 1e klasser Vogido JO17-2, een team waartegen we in de bekercompetitie ook al speelden. Na een 1-0 voorsprong bij rust (doelpunt Mark) werd er uiteindelijk met 1-2 verloren. Prima veldspel, minimaal gelijkwaardig maar op beslissende momenten niet scherp genoeg voor de goal. Aldus de samenvatting van een leuk alternatief voor een normale training.

Voor de competitie reisden we af naar Winterswijk om daar de degens te kruisen met FC Winterswijk JO17-2. Op het werkelijk prachtige complex trapten we om 15.15 uur af op veld 3. In de 1e helft een open wedstrijd, hoog tempo en goed voetbal van beide teams. JO17-4 kwam 3 keer op voorsprong via Melih, Lars de Man en Thijs maar zag FC Winterswijk ook 3 keer langszij komen. Ruststand 3-3 met het aanwezig publiek als grote winnaar. Na rust een onveranderd hoog tempo en JO17-4 met de meeste kansen om op voorsprong te komen. Dat lukte uiteindelijk via een prachtige voorzet van Bodo op Melih, die beheerst inkopte. Helaas voor ons vond de grensrechter van FC Winterswijk dat de bal de achterlijn al had gepasseerd en ging het feestje (ten onrechte) niet door. De aloude voetbalwet zegt dan ‘als je hem zelf niet maakt valt hij aan de andere kant’ en aldus geschiedde. Een indraaiende vrije trap van FC Winterswijk werd keurig ingekopt, 4-3 en groot feest bij de tegenstander. In de laatste 10 minuten ging JO17-4 op zoek naar de verdiende gelijkmaker, maar zoals vaker dit seizoen tevergeefs. Na ruim 80 minuten floot de prima leidende scheidsrechter af, kreeg JO17-4 weer eens de complimenten, maar bleef het uiteindelijk weer met lege handen achter.

Al met al toch een prima week met uitstekend voetbal. Aanstaande zaterdag wacht ons de volgende uitdaging. Koploper Rood Zwart JO17-1 komt naar Sportpark Schreurserve, we gaan het ze zeker lastig maken!

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter