Na een afwezigheid van een tweetal wedstrijden is er eindelijk weer een verslag van de wedstrijd van de Boys van JO13-3. In een doordeweekse wedstrijd mochten we het opnemen tegen Quick 20, een ploeg die het net als ons zwaar heeft in deze competitie. Wij hebben dan net 1 punt, voor onze tegenstander van vandaag is de score zelfs nog lager.

We kunnen dus spreken van een echte degradatiekraker in deze klasse. De oud voorzitter, Herman Post, was aangewezen als dienstdoende scheidsrechter en om precies 19.00 uur werd er afgetrapt.

Onze jongens gingen fel van start en we zaten er direct boven op. Er werd fel gestreden en fysiek schuwden we ons mannetje dit keer niet. Dat hebben ze dus echt geleerd want dat is wel eens anders geweest. Halverwege de eerste helft werd het dan ook verdiend 1-0 voor Sparta.

Jorik anticipeerde goed en kon alleen op de keeper door. Hij wilde hem rechts van de keeper plaatsen maar raakte de bal niet goed waardoor ie links van de keeper kwam maar wel degelijk in het netje. De “beloning” voor Jorik was dat hij direct mocht wisselen (ha ha) en kon hij lachend bovenstaande verklaren aan uw verslaggever ter plaatse.
Sparta had echt het betere van het spel en we creëerden een paar hele goede mogelijkheden. Slechts 1 grote kans voor Quick, bij een corner, maar dat liep allemaal goed af.

Onze Huub wist paar minuten voor het rustsignaal nog wel de score te verdubbelen. Zoals we hem wel vaker hadden gezegd kan hij met zijn goede schot wel meerdere keren op goal schieten tijdens een wedstrijd maar doet hij dat bijna nooit. Nu dacht Huub daar anders over en met een mooi hoog schot wist hij de Oldenzaals doelman te verschalken. Ook hij mocht daarna op de bank plaats nemen.

In de tweede helft leek het wel of er een ander Quick op het veld stond, nu waren zij veel feller en hadden zij het overwicht. De wedstrijd werd wel heel erg rommelig en echt goed en leuk voetbal werd er niet meer gespeeld. Neemt niet weg dat de spanning veel vergoed.

Quick had meerdere mogelijkheden maar grote kansen konden we niet noteren. Gek genoeg was het Sparta dat de grootste kans had. Een hele goede interceptie van Vernon bij de uittrap van hun keeper, maar het schot belandde op de paal. Vernon zal wel gedacht hebben, als ik raak schiet word ik vast gewisseld (zie wissels eerste helft)

Uiteindelijk kreeg Quick toch nog loon naar werken, in de slotminuut kregen zij nog een penalty, die werd benut, hoewel Niek er nog met de vingers bij zat.
Zo stond er de eindstand van 2-1 op het wedstrijdformulier en hebben we toch mooi onze eerste overwinning van deze ronde binnen. Wie weet kunnen we zaterdag al wel weer een stuntje uithalen tegen Sportclub Overdinkel.
Aanvang wederom midden in de nacht, zo tegen 8.45 uur. 8.15 uur in de kleedkamer.

Nog even een huishoudelijke mededeling:
Steeds meer wordt er na afloop van de wedstrijd niet meer gedoucht door enkele spelers. De afspraak is dat we na de wedstrijd ons douchen. Mocht dit om welke reden dan niet kunnen, dit graag bij de leiders aangeven.

Daarnaast hebben meerdere spelers hun trainingsjack niet meer bij zich. Ook hier is de afspraak dat we ons tenue compleet hebben en houden op wedstrijddagen. Ook hier zijn duidelijke afspraken over gemaakt.
De kledingsponsor van Sparta en Sparta zelf verwacht natuurlijk wel dat we de naam van de sponsor uitdragen.