Foto;s: Groundhopping-ol.net

Sparta won afgelopen zaterdag met 2-1 zijn wedstrijd tegen Vroomshoopse Boys en dat was ook de eerste thuisoverwinning van dit seizoen. Na drie gelijke spelen en een nederlaag bleven de 3 punten nu wel in Enschede. Sparta speelde niet zijn beste wedstrijd maar weet wel dat het beter kan en moet de komende wedstrijden. En als je deze wedstrijden wint met veel inzet en strijd is dat wel een compliment aan alle spelers.

Sparta begon onrustig aan deze wedstijd en leed hierdoor veel balverlies. Vroomshoopse Boys had hierdoor meer balbezit en kwam een paar keer dreigend door zonder echt gevaarlijk te worden. Toch was het Sparta dat voor het eerste gevaar zorgde deze wedstrijd. Danny Reinders werd op het juiste moment diep gestuurd en kon vanaf links gevaarlijk worden. Helaas belande zijn inzet over de goal. In de 25e minuut was het wel raak voor Sparta door een doelpunt van Daan Akkerman. Door balverlies op het middenveld van Vroomshoopse Boys kwam de bal bij Luuk de Haan die Daan goed vrijspeelde en deze schoot de bal strak langs de keeper de 1-0 binnen. Ondanks deze meevaller bleef Sparta onrustig spelen en maakte net vaak de verkeerde keuzes. De bezoekers gingen na deze achterstand nog nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt en zette Sparta behoorlijk onder druk. Tot aan de rust kreeg het enkele kansen/mogelijkheden maar het was uitblinker Bryan Jonkers die Sparta met een paar prachtige reddingen aan de goede kant van de score hield.

Na rust hetzelfde spelbeeld en nu profiteerde de bezoekers in de 54 minuut van slordig balverlies aan de kant van Sparta. Spits Jos Hutten werd goed vrijgespeeld en schoot de verdiende gelijkmaker binnen, 1-1. Nadat een vrije bal van Vroomshoopse Boys nog op de paal belande was het Sparta dat weer op voorsprong kwam. Koen kremers werd goed diep gespeeld en zijn voorzet was precies op maat voor de inkomende Imar Bult die de 2-1 binnen tikte. Sparta was heel effectief deze middag en had maar weinig kansen nodig om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Gezien het spelbeeld niet helemaal verdiend maar deze punten waren van harte welkom en zo behaalde Sparta zijn eerste thuisoverwinning van dit seizoen.

Opstelling: Bryan Jonkers, Bram Heesen (86. Simon Prinsen), Koen Kremers, Rob van Holland, Davide Poledda, Imar Bult, Daan Akkerman, Danny Reinders, Jorn Jonge Poerink (67. Alessio Pinna), Maikel Boelema, Luuk de Haan (67. Tim Sprakel).

25 minuut 1-0 Daan Akkerman
54 minuut 1-1 Jos Hutten
79 minuut 2-1 Imar Bult

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter