Na twee gelijke spelen in thuiswedstrijden heeft Sparta afgelopen zaterdag zijn eerste thuisoverwinning behaald van dit seizoen. HVV Tubantia uit Hengelo werd met 4-1 verslagen maar het verschil was in de wedstrijd niet zo groot als de uitslag doet vermoeden. Beide ploegen willen aanvallend spelen en gingen de wedstrijd in om te winnen. Hierdoor ontstond een wedstrijd met een hoog tempo waardoor er ook veel mis ging. Voetballend waren de ploegen aan elkaar gewaagd maar Sparta was effectiever.

Tubantia was niet naar Enschede gekomen om de boel dicht te gooien en hopen op een kansje. Integendeel. Het zocht vanaf de aftrap de aanval en creëerde enkele mogelijkheden. In de 25e minuut liet Sparta zich voor het eerst zien voor de goal van Tubantia. Een voorzet van Randy Pater werd geblokt en belande tegen de lat. Hierna kwam die voor de voeten van Alessio Pinna die zijn schot gepakt zag worden door de keeper. In de 28e minuut scoorde Daan Akkerman de 1-0. Een voorzet van Alessio Pinna kopte hij al vallend knap binnen. Verdedigend stond Sparta hierna ook beter en gaf voor rust niets meer weg. Nadat Sparta nog een grote kans had gemist scoorde het vlak voor rust. Een cornerbal kopte Lars Bult goed binnen bij de tweede paal, 2-0.

Na rust maakte Tom Weeren zijn rentree weer na een lange blessure periode. De bezoekers probeerde snel de aansluitingstreffer te maken. Nadat enkele mogelijkheden nog niets opleverde lukte dat wel na een uur spelen. Een afstandsschot werd van richting veranderd en verdween in de hoek, 2-1. Tubantia ging nu vol op de aanval en zette Sparta behoorlijk onder druk. Maar kansen leverde dat niet op. Het was Imar Bult die Sparta na een mooie aanval weer op een marge van twee goals zette. Hij omspeelde zijn tegenstander en schoot van buiten de zestien strak binnen, 3-1. In de slotfase maakte Sparta goed gebruik van de geboden ruimte die het kreeg. Haytam Mahdoub scoorde nog de 4-1 op aangeven van Imar Bult.

Opstelling: Quirijn Kiers, Randy Pater, Maikel Boelema, Lars Bult (45. Tom Weeren), Koen Kremers, Jorn Jonge Poerink, Berke Bozkir (61. Imar Bult), Gabriël Genc, Alessio Pinna (78. Atif Arabou), Daan Akkerman, Danny Reinders (66. Haytam Mahdoub).

Scoreverloop:
28 minuut 1-0 Daan Akkerman
45 minuut 2-0 Lars Bult
59 minuut 2-1 Tubantia
70 minuut 3-1 Imar Bult
80 minuut 4-1 Haytam Mahdoub