Met een 0-3 overwinning in Denekamp tegen SDC ’12 heeft JO19-1 de eerste driepunter van dit seizoen geboekt. Tegenvaller was het uitvallen van Nick Bokma, waarmee onze blessurehoek nog verder gevuld wordt.

In de aanloop naar deze wedstrijd al geen goede berichten. Jasper Stobbe en Eray Eroglu liggen er nog een paar weken uit. Daar kwam vorige week Ruben Aygur ook nog eens bij die een breukje in zijn hand opliep na afloop van de wedstrijd tegen BWO. Niet slim, maar hopelijk een wijze les zullen we maar zeggen. Slechts twee wissels vandaag en die plekken waren voor Sam en Diego. In het begin van de wedstrijd leek Sparta geen grip op de wedstrijd te kunnen krijgen. Het tempo lag te laag en veel foutjes in de balbehandeling zorgden voor een slordig wedstrijdbeeld. Bij een uitval over links greep Nick in volle sprint naar zijn hamstring en die blessure zorgde ervoor dat hij niet verder kon. Zijn invaller was Diego, maar die lag ook al snel op de grond toen hij door zijn enkel ging en er ook nog eens een verdediger van SDC ’12 op ging staan. Hij kon gelukkig nog wel door. SDC ’12 was gevaarlijk dicht bij de openingstreffer met een schot op de lat. De bal ging via onderkant lat en de doellijn terug het veld in. Een omzetting bij Sparta met o.a. een andere rol voor Randy en Haytam bracht meer lijn in het spel en dat betaalde zich uit. Vlak voor rust kwamen we op voorsprong. Goede uitval over links, bal terugleggen en Jelmer die de bal vanaf randje zestien keurig in de onderhoek deponeert. Goede goal en de 0-1 voor Sparta.

In de rust enkele kritische noten aan het adres van de spelers. Kritiek moet je leren accepteren, hoe onterecht deze misschien ook naar jouw mening is. De begeleiding heeft het beste met jullie voor, maar je eigen instelling en houding in het veld is het beginpunt om te leren. Randy vertaalde dit na rust al snel in de 0-2. Hij ging er op links vandoor en kon vrij richting de doelman van SDC ’12. Diego liep goed mee en hij kon de bal simpel binnentikken. De 0-2 en ook één van de laatste acties van Diego, want hij kon toch niet verder. Sam was zijn vervanger. Sparta speelde uiteraard nu met meer vertrouwen, maar liet na om de score uit te bouwen. We zullen moeten leren om de pluspunten in ons voetbal om te zetten naar meer efficiency en uiteraard doelpunten. Dion stond een lekkere wedstrijd te keepen en liet enkele mooie staaltjes keeperwerk zien. Een lastige bal tikte hij met een goede reflex uit de onderhoek en even later keerde hij een vrije trap. Niet slecht, maar zijn reactie op de rebound van de inlopende aanvaller was helemaal goed. Dankzij Dion bleef de nul voor SDC ’12 op het bord en aan de andere kant prikte Jelmer de 0-3 nog tegen de touwen. Goed resultaat en de eerste drie punten. Dat smaakt naar meer.

Komende week de balans qua blessures opmaken en kijken wie er zaterdag inzetbaar is. Iedereen die nu recht op de benen kan staan lijkt verzekerd van een basisplek. Een zware opgave staat ons te wachten in de beker, want tegenstander HSC ’21/Buurse is medekoploper in de derde divisie. De topper tegen ONS Sneek ging zaterdag voor de Haaksbergenaren verloren, maar dat was het eerste smetje op een verder foutloos seizoen tot nu toe. Gewoon lekker gaan ballen en wellicht biedt een tegenstander die ons meer op de proef stelt juist extra mogelijkheden. We gaan het zien.

SDC ’12 JO19-1 vs Sparta E. JO19-1 0-3

0-1 Jelmer van Herwijnen
0-2 Diego Jonkers
0-3 Jelmer van Herwijnen

Sparta E. : Dion Bartelink, Leen Pompert, Thijs Bult, Jasper van den Bos, Atif Arabou, Randy Pater, Ali Oulad Ben Lahcen, Haytam Mahdoub, Jelmer van Herwijnen, Nick Bokma (Diego Jonkers / Sam Wijgerink), Mitchell van den Boogaard

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter