Na de duidelijke en terechte overwinning op De Weide uit Hoogeveen mochten we vandaag tegen en in Ruurlo aantreden. Een tijdstip waar eigenlijk niemand op zat te wachten maar uiteindelijk trapten we af om 15.30 uur met uiteraard als doel om 3 punten mee te nemen naar Enschede.

Reeds na 5 minuten was het raak voor Sparta ook al was het Ruurlo die scoorde, eigen doelpunt dus. De voorzet van Mitchel werd op knullige wijze verwerkt in het eigen doel en de voorsprong was een feit. Vlak daarna dachten we reeds de 0-2 te scoren, echter de bal van Mitchell werd nog net van de lijn gehaald en verwerkt tot hoekschop.

Het was niet best wat beide teams op het veld lieten zien. Ruurlo kwam niet veel verder dan zo snel mogelijk een lange bal op hun nummer 11 maar Sparta speelde in een veel te traag tempo, veel te weinig beweging en beleving. De withemden kregen dan ook spontaan de deksel op de neus in de 30e minuut 1-1 .
De schade was 5 minuten later al wel weer hersteld door Lucas, op zichzelf een leuke aanval over 4 schijven waarbij Erray het laatste tikje gaf op Lucas die dus scoorde.

In de rust vielen er wel de nodige woorden want het was gewoon niet best. Sparta lijkt wel een tegenstander nodig te hebben die ook kan voetballen om zelf goed te kunnen spelen. Na 2 goede wedstrijden, De Trekvogels en De Weide, was het vandaag onder de maat.

Met 1-2 op het bord blijft de tegenstander hoop houden op een stunt, want de krachtsverhouding was wel duidelijk. Gelukkig viel er in de 64e minuut de 1-3 te noteren, helaas was kort daarvoor een kopbal van Bob afgekeurd. De 1-3 was de beslissing in de wedstrijd. Ruurlo kreeg na deze 1-3 binnen 4 minuten nog 2 goals om de oren. En daar zaten leuke aanvallen bij, maar er werd ons ook geen strobreed meer in de weg gelegd.

Ruurlo scoorde de 2-5 na dramatisch verdedigen maar echte schade werd er niet mee aangericht. In de slotfase wist Mitchel nog een keer te scoren voor Sparta en ook Ruurlo uit een corner. Het gekke was dat de 3-6 van Ruurlo nog het meest besproken werd in de kleedkamer na de wedstrijd.

Laten we gewoon positief besluiten; slecht spelen en dan nog met 6-3 winnen is gewoon goed. Echter als we onze doelstelling willen halen dan zal het tegen BWO volgende week anders moeten. Wij hebben nog wel een appeltje te schillen na het 1-2 verlies in de vorige competitieronde.

Doelpunten:
5e 0 – 1 Eigen Doel
30e 1 – 1
35” 1 – 2 Lucas (Erray)
64e 1 – 3 Loek (Atif)
66e 1 – 4 Loek (Erray)
68e 1 – 5 Sam (Erray)
73e 2 – 5
77e 2 – 6 Mitchell (Haytem)
79e 3 – 6

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter