Vandaag de verre uitwedstrijd naar Zwolle om tegen WVF te spelen. Een wedstrijd waar we kunnen bepalen of we in de bovenste regionen mee kunnen blijven doen of dat we naar onderen moeten kijken. De druk werd vooral in de staf gevoeld. Peter Schulte genoot van een weekje verlof. Dus stonden Geerco en Dennis er alleen voor. Als hier dus verloren werd dan kan Peter dus nooit meer op vakantie.

We vlogen uit de startblokken. Reeds na 2 minuten was het al 0-1 voor de Spartanen. Op het middenveld werd de bal gewonnen en Luca stuurde Steven de diepte in, Als hij eenmaal op snelheid is, zijn er weinig die hem weten in te halen en hij scoorde bekwaam. Een mooie opsteker. En 5 minuten later een vergelijkbare situatie, opnieuw werd Steven de diepte ingestuurd, dit keer zonder resultaat, nu ging zijn schot voorlangs.

We zijn de bovenliggende partij en hebben de ene aanval na de andere. We verzuimen echter het overwicht in doelpunten uit te drukken. Er is een foute terugspeelbal voor nodig om WVF in het zadel te helpen. De te korte terugspeelbal word opgepikt door de spits en die scoort de 1-1. Opnieuw rijgen we aanval op aanval maar we zijn te snel doelgericht, het is in de slotfase van de aanval allemaal net te slordig en te gehaast.

De grootste kans op de 2-1 voorsprong is wel voor WVF, met een simpele uitbraak komt Sparta in een ondertal en gelukkig is de balaanname van de rechtspits niet best. We waren al helemaal uit elkaar gespeeld, maar het komt zelfs niet tot een schot op goal. Hier komen we goed weg.

Een paar minuten later is het Sparta die wel de trekker overhaalt. Ook uit een omschakelmoment; het is Pelle die de bal bij Beau krijgt en die maakt met een fraai schot de 2-1. In de minuten daarna, tot aan de rust, drukt Sparta echt door. We zijn op zoek naar de 3-1 om voor de rust het verschil al te maken. Helaas valt hij niet. We gaan dus thee drinken met een 2-1 voorsprong.

WVF had een goede kans om vlak na rust op 2-2 te komen maar de kans werd netjes om zeep geholpen. En dan wordt eindelijk het verschil gemaakt. Gastspeler Lars Bult gaat goed door op de achterlijn en geeft Pelle de kans om de 3-1 te maken. Vier minuten later is het opnieuw Pelle die scoort, 4-1. Nu was het via dezelfde rechterkant een voorzet van Luca die werd afgerond. Pelle mag ook direct wisselen, Matthijs komt voor hem. Vlak daarvoor had Ruben het veld al verlaten voor Tim.

Met nog 20 minuten te gaan brengen we ook Cleo, hij vervangt Steven. WVF gelooft er niet echt meer in en Sparta neemt ook gas terug. De beleving is wat minder aan onze kant. In de 68e minuut kan Lars zijn goede wedstrijd opfleuren met een treffer. Hij verovert zelf de bal op het middenveld en laat met een geplaatst schot de 5-1 noteren.

Met nog 5 minuten te gaan, is er een duwfout in onze verdediging, waarvan de scheidsrechter het zwaar genoeg vindt om de bal op de stip te leggen. Wout hoeft niet veel meer te doen dan kijken want de bal wordt naast geschoten. Wel valt dan nog de 5-2 uit het niets in de laatste minuut.

Met deze overwinning staan we in de bovenste regionen van de ranglijst. Dat is natuurlijk knap. Aan de andere kant vinden wij als staf dat het voetballend best nog wel beter kan. En dat hebben we ook laten zien tegen Quick 20 in de voorbereiding. Het zou mooi zijn als we met deze start in de competitie dat niveau na kunnen streven. Wie weet waar het dan toe kan leiden.

Volgende week dan de kraker tegen NEO, ook zij wisten niet te winnen bij Grol. Er zijn dus nu 4 team met 9 punten uit 4 wedstrijden. Hoe mooi is dat voor de spanning.

Dus alle support is van harte welkom volgende week in Borne.

Opstelling:
Wout, Ruben (45. Tim) Sven, Douwe, Siebe, Lars, Luca, Daan, Pelle (50. Matthijs), Beau, Steven (60. Cleo)

2. 0-1 Steven (Luca), 20. 1-1, 34. 1-2 Beau (Pelle), 47. 1-3 Pelle (Lars), 51. 1-4 Pelle (Luca), 68. 1-5 Lars en 80. 2-5