Bas Postma, hattrick

Bas Postma zorgde met zijn hattrick voor een verdiende 0-3 overwinning van Sparta in de uitwedstrijd in en tegen Den Ham. Een hattrick gebeurd al niet zo vaak en als die 3 doelpunten dan ook nog met de kop worden gemaakt is het wel een hele bijzondere.

De wedstrijd had zich een beetje aangepast aan de omstandigheden van de COVID-19 maatregelen en het weer deze middag. Geen ambiance rond het veld zo zonder publiek en af en toe regen en geur weer. De wedstrijd was dan ook saai met een paar mooie leuke zonnige momenten, en dat waren de drie doelpunten van Sparta. En verder viel er weinig te beleven in deze wedstrijd. Den Ham probeerde het wel en kreeg een paar kleine mogelijkheden maar de keeper van Sparta werd niet echt getest deze middag. Sparta had de controle en geloofde het wel na de snelle 0-3 voorsprong.

In de 15 minuut kreeg Sparta een vrije bal en Alessio krulde de bal goed voor en deze werd hard binnengekopt door Bas Postma, 0-1. De mooiste aanval was in de 28e minuut over de linkerkant van Sparta. Danny werd goed vrij gespeeld en diep gestuurd en zijn voorzet werd prachtig in de bovenhoek gekopt door Bas, 0-2. Vier minuten later konden de Spartanen weer juichen toen Bas voor de derde maal deze middag met de kop scoorde. Uit een voorzet van Alessio schampte hij de bal voldoende zodat deze onhoudbaar in de verre hoek belande, 0-3.

Opstelling: Bryan, Kevin, Rutger, Rob (81,min Jorn), Matteo, Alessio (81.min Koen), Gabriël, Davide (64.min Lars), Danny, Bas, Daan.

Komende zaterdag speelt Sparta thuis ASC ’62 uit Dalfsen.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter