9 november 2019 Sparta Enschede – BWO 1-2

Na de topper van vorige week tegen Tubantia, die we wisten te winnen, stond er opnieuw een topper op het programma. Medekoploper BWO kwam op bezoek op sportpark Schreurserve.

Het vertrouwen was goed en er was uitstekend getraind afgelopen week, dus de verwachtingen waren hoog gespannen. In de bespreking werd benadrukt dat de koppositie voor ons niet mag leiden tot verslapping en dat we geen enkele tegenstander mogen onderschatten. Zorg dat we direct het initiatief in de wedstrijd nemen want voetballen vanuit een voorsprong is veel eenvoudiger dan achter de feiten aan moeten lopen.

Toch beginnen we veel te slap aan de wedstrijd en is goed merkbaar wat de spelopvatting van BWO is. Zij zakken in, staan heel compact en loeren op slordigheden en balverlies van de tegenstander. Dat vraagt nauwkeurigheid van de Spartanen en die ontbreekt ons deze middag.

Na goed 7 minuten spelen, scoort BWO de 0-1, we staan te ver van de tegenstander en die heeft daardoor genoeg tijd en ruimte om goede dingen met de bal te doen.

Aanvallend duurt het voor Sparta 20 minuten waarbij het eerste gevaar te noteren valt, een kopbal van Tom gaat over het doel. Aan de andere kant moet Ruben met het hoofd een bal van de lijn halen. Het lijkt er even op dat dit de wake-up call is want vlak hierna is het Ali en Eray die elkaar weten te vinden in de 16 van BWO en is het Eray die met een schot de 1-1 laat aantekenen.

In de rust is het ijzig stil op de trainer na, de leiding is niet tevreden met het vertoonde spel en de inzet waarmee gespeeld wordt. Wat we vorige week zo voortreffelijk deden, is in geen velden of wegen te herkennen vandaag.
We brengen Jelmer en Bob voor Sam en Sil en we willen een ander Sparta zien in de 2e helft.

Helaas zijn we niet in staat het tij echt te keren. Direct na rust is er al weer een grote kans voor BWO, gelukkig mis. Ook krijgen we zelf een goede kans via Ali, zijn eerste poging strand op de keeper de 2e poging gaat hard en onbesuisd naast en over.

Na een klein kwartier in de 2e helft weet BWO geknoei in de defensie van Sparta af te straffen. Het staat 1-2. Dit is voor BWO aanleiding om defensief te wisselen en nog verder in te zakken. Sparta creëert slechts sporadisch een kans. Een schot van Eray is feitelijk te slap om de keeper echt in de problemen te brengen.

De grootste kans is nog voor Haytem, zijn schot wordt door de keeper onder de lat weggetikt. De daarop volgende corner levert niets op.

Na 7 minuten blessuretijd fluit de scheidsrechter af en verliezen we voor de 2e keer deze competitie na een zeer goede reeks die we graag hadden door willen zetten.

Het was niet onze wedstrijd. Als leiding zijn we er van overtuigd dat elke speler zijn stinkende best doet en niemand maakt bewust fouten of foute keuzes in het veld, dat snappen we heel goed. Het was vandaag gewoon niet goed en het getuigt van karakter als je, als speler, nadenkt over je eigen spel en aandeel vandaag. Het heeft geen zin om naar dingen te wijzen waar je geen invloed op hebt. Probeer er van te leren en neem de verbeterpunten mee naar volgende week. Uit tegen Losser, ook een ploeg uit de bovenste regionen. Laten we daar ons maar revancheren.

Doelpunten:
7” 0-1
34” 1-1 Eray (Ali)
54” 1-2

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter